Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbola izlases centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks svētdien demonstrēja daudzpusīgu sniegumu Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, viņa un Daira Bertāna pārstāvētajai Seviljas "Coosur Real Betis" ciešot zaudējumu.

Seviljas basketbolisti viesos ar rezultātu 48:71 (6:18, 15:14, 13:25, 14:14) zaudēja karaliskajam klubam Madrides "Real".

Abi Latvijas spēlētāji bija "Real Betis" starta pieciniekā, Pasečņikam gūstot astoņus punktus, bet Bertānam - divus.

Pasečņiks laukumā pavadīja 20 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no deviņiem divpunktu metieniem un divus no sešiem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja divus metienus, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes, iekrāja negatīvu +/- rādītāju (-8) un septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Bertāns spēlēja 29 minūtes un četras sekundes, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem, bet aizmetot garām vienu tālmetienu. Viņa kontā bija arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, piecas kļūdas, trīs pārtvertas bumbas un negatīvs +/- rādītājs (-18).

Pasečņiks bija viesu otrs rezultatīvākais un produktīvākais spēlētājs aiz 22 punktus guvušā Šenona Evansa. Madridiešiem 11 punkti, septiņas bumbas zem groziem un trīs bloķēti metieni bija Valteram Tavaresam.

Tikmēr Rolands Šmits guva trīs punktus, viņa pārstāvētajai "Barcelona" viesos ar rezultātu 83:69 (21:16, 18:17, 20:22, 24:14) Burgosas "San Pablo". Šmits 17 minūtēs un 26 sekundēs realizēja savu vienīgo "trejaci", netrāpīja grozā vienīgo divpunktu metienu, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, tika pie +/- rādītāja +1 un astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvaru svinēja arī Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia", kas mājās ar 83:77 (23:17, 11:19, 23:17, 26:24) uzveica Andoras "MoraBanc". Kurucs trīs minūšu un 46 sekunžu laikā statistikas ailēs ierakstījās ar negatīvu +/- rādītāju -7.

Tikmēr spēlē, kurā cīnījās divas latviešu pārstāvētās komandas, Mursijas UCAM savā laukumā ar 71:67 (14:8, 18:18, 23:24, 16:17) uzvarēja Manrezas "Baxi". Uzvarētājiem Rinalds Mālmanis paguva tikt laukumā uz divām sekundēm, kamēr pretiniekiem Mārcis Šteinbergs palika uz rezervistu soliņa, bet Jāņa Bērziņa nebija pieteikumā.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Rodijs Mačoha sestdien Malagā devās laukumā pamatsastāvā, taču Fuenlavradas "Urbas" vietējai "Unicaja" komandai zaudēja ar 86:90. Artūra Žagara un Kriša Helmaņa pārstāvētā Badalonas "Joventut" šajā nedēļas nogalē nespēlē.

Barselonas klubs ar desmit uzvarām 11 spēlēs ieņem otro vietu turnīra tabulā, bet Mursijas vienība ar septiņiem panākumiem ieņem ceturto vietu, kamēr Badalonas un Manrezas basketbolistiem sešas uzvaras dod septīto un astoto pozīciju. Vitorijas klubs uzvarējis piecās cīņās un ir 11., bet Fuenlavradas un Seviljas komandas ar diviem panākumiem ir pēdējās divās vietās 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!