Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā trešdien, 8. janvārī, Vašingtonas "Wizards" centrs Anžejs Pasečņiks guva 16 punktus, komandai piedzīvojot neveiksmi. Citā mačā zaudējumu piedzīvoja arī Dalasas "Mavericks",kurai nākas iztikt bez liepājnieka Kristapa Porziņģa.

"Wizards" ar Pasečņiku ierindā un bez Dāvja Bertāna palīdzības kārtējā mačā viesos ar 89:123 (23:32, 29:37, 20:28, 17:26) piekāpās Orlando "Magic". Vēl otrās ceturtdaļas vidū "Wizards" bija vadībā ar 47:46, bet pēc puslaika zaudēja ar 52:69. Turpinājumā ASV galvaspilsētas komanda tā arī nespēja pietuvoties pretiniekam, piedzīvojot neveiksmi visā mačā.

Pasečņiks laukumā aizvadīja 35:04 minūtes, kas ir viņa lielākais spēles laiks līdzšinējā NBA karjerā. Līdz šim viņa lielākais spēles laiks bija NBA debijā 19. decembrī, kad Latvijas basketbola centrs nospēlēja 27:33 minūtes.

Pasečņiks guva 16 punktus, kā arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, trīs reizes asistēja partneriem punktu gūšanā, bloķēja divus pretinieku metienus. Viņa kontā arī trīs kļūdas un divas piezīmes. Latvijas basketbolists mačā realizēja sešus no astoņiem divpunktu metieniem un četrus no sešiem soda metieniem.

Bertāns pēc savainojuma gūšanas atgriezies "Wizards" apritē, formāli bija iekļauts pieteikumā spēlei, tomēr laukumā vēl nedevās. Rūjienietis neilgi pirms Ziemassvētkiem guva labās kājas augšstilba savainojumu un kopš tā laika pagaidām nav devies laukumā "Wizards" spēlēs.

Pasečņiks bija trešais rezultatīvākais spēlētājs "Wizards" rindās, bet labākie punktu guvēji bija Admirals Skofīlds un Trojs Brauns, kuriem katram pa 18 punktiem. Visi trīs rezultatīvākie "Wizards" spēlētāji maču sāka uz rezervistu soliņa.

"Magic" rindās 29 punktus guva centrs Nikola Vučevičs, 19 punkti – Evanam Furnjē, bet 18 punkti – Darilam Džerardam Augustīnam.

Citā mačā ceturto zaudējumu pēdējos sešos mačos piedzīvoja Dalasas "Mavericks", kas joprojām spēlē bez savainotā Kristapa Porziņģa. Šoreiz Dalasas komanda mača izskaņā ar 106:107 piekāpās Denveras "Nuggets".

Nepilnas divarpusi minūtes pirms pamatlaika beigām "Mavericks" bija vadībā ar 106:101, bet atlikušajā laikā punktus vairs nespēja gūt. Uzvaru "Nuggets" komandai 7,9 sekundes pirms spēles beigu signāla atnesa Nikola Jokičs.

Serbu centrs ar 33 punktiem bija arī rezultatīvākais uzvarētāju rindās. Savukārt "Mavericks" sastāvā Lukam Dončičam 27 punkti, 10 rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas.

2019. gada pēdējā spēlē Porziņģis guva traumu, kuras dēļ izlaidis jau piecas spēles. Pagaidām nav zināms, kad liepājnieks varētu atkal doties laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!