Foto: F64

Latvijas basketbolisti Anžejs Pasečņiks un Dairis Bertāns sestdien guva attiecīgi 14 un 11 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, kamēr viņu pārstāvētā Sevijas "Real Betis" komanda svinēja uzvaru.

"Real Betis" savā laukumā ar rezultātu 79:69 (19:14, 20:26, 14:17, 26:12) uzvarēja Saragosas "Casademont".

Pasečņiks spēlēja 21 minūti un 17 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no diviem soda metieniem un reto reizi šajā sezonā izmeta vienu tālmetienu, kas sasniedza savu mērķi. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, iekrāja 14 efektivitātes koeficienta punktus un +/- rādītājā palika uz nulles.

Bertāns laukumā pavadītajās 22 minūtēs un 22 sekundēs grozā raidīja trīs no astoņiem tālmetieniem un abus divus "sodiņus". Latvieša rēķinā bija arī divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, negatīvs +/- rādītājs (-5) un astoņi efektivitātes koeficienta punkti.

Seviljas komandā par latviešiem rezultatīvāks bija tikai Šons Evanss, kurš guva 19 punktus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles. Pretiniekiem 14 punktus guva Džordans Bouns.

Savukārt Mārcis Šteinbergs guva piecus punktus mačā, kurā viņa pārstāvētā Manrezas "Baxi" mājās ar rezultātu 95:91 (23:10, 26:24, 22:24, 24:33) pārspēja Badalonas "Joventut" vienību, kuras pieteikumā nebija Kriša Helmaņa.

Šteinbergs spēlēja septiņas minūtes un 34 sekundes, realizēja divus no trīs divpunktu metieniem un vienīgo soda metienu, bet netrāpīja grozā vienu tālmetienu. Tāpat viņš atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra divas bumbas, izprovocēja vienu piezīmi, sakrāja pozitīvu +/- rādītāju (+3) un nopelnīja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Rodija Mačohas nebija pieteikumā spēlē, kurā Fuenlavradas "Urbas" mājās ar 93:92 uzvarēja Santjago de Kompostelas "Monbus Obradoiro".

Svētdien Spānijas basketbola klasikā Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" mājās uzņems Madrides "Real". Vēl Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" viesosies pie Burgosas "San Pablo", bet Rinalds Mālmanis un Mursijas UCAM mājās uzņems Grankanārijas "Herbalife".

"Barcelona" ar 21 uzvaru 26 spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, ceturtā un piektā ar 18 panākumiem 27 mačos ir "Joventut" un "Baxi", bet UCAM un "Baskonia" ar 14 uzvarām 26 mačos noslēdz pirmo astoņnieku. "Urbas" desmit panākumi 27 dueļos dod 13.vietu, bet "Real Betis" ar septiņām uzvarām 27 spēlēs ir pēdējā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!