Foto: F64

Latvijas basketbola izlases centrs Anžejs Pasečņiks piektdien iemeta deviņus punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Spānijas komandai Grankanārijas "Herbalife" tikt pie otrās uzvaras šīs sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā.

"Herbalife" basketbolisti savā laukumā ar 84:78 (23:15, 20:23, 22:19, 19:21) pārspēja Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi FOX".

Pasečniks šajā spēlē laukumā pavadīja 21 minūti un 40 sekundes, kuru laikā grozā raidīja četrus no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no četriem "sodiņiem". Vēl Latvijas basketbolista kontā sešas atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, viena kļūda, četras piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un septiņi efektivitātes punkti.

Grankanārijas salas komanda teju visu šo maču atradās vadībā, tomēr ceturtās ceturtdaļas sākumā "Maccabi FOX" spēja pretiniekus panākt un izvirzīties vadībā. Tiesa, tas gan nebija uz ilgu laiku, jo pēc tam "Herbalife" atkal pārņēma iniciatīvu un nosargāja uzvaru.

"Herbalife" sastāvā 17 punktus iemeta Kristofers Evanss, kamēr Eulis Baess pievienoja 16 punktus un desmit atlēkušās bumbas. Savukārt Telavivas komandā ar 15 punktus iemeta Maikls Rolls.

Tikmēr citā mačā pie maza spēles laika tika Rolands Šmits, kura pārstāvētais Spānijas grands Barselonas "Lassa" izbraukumā ar 88:85 (23:18, 16:16, 16:26, 12:9) pagarinājumā pieveica Lietuvas klubu Kauņas "Žalgiris".

Šmits vienīgo reizi laukumā parādījās pirmā puslaika pašās beigās, nospēlējot vienu minūti un 16 sekundes. Pa šo laiku latvietis ne ar ko ievērības cienīgu atzīmēties nespēja.

"Lassa" basketbolisti visu pamatlaiku bija vadībā, tomēr pārsvaru nenosargāja, un 40 sekundes pirms finālsignāla neizšķirtu panāca "Žalgiris" spēlētājs Ārons Vaits. Pagarinājumā gan iniciatīvu ieguva Barselonas komanda, kas izcīnīja uzvaru.

"Lassa" rindās 15 punktus iemeta Kails Kuriks, kamēr "Žalgiris" sastāvā ar 21 punktu atzīmējās Vaits.

Vel vienā piektdienas mačā septīto uzvaru septiņās spēlēs izcīnīja Krievijas klubs Maskavas CSKA, kas izbraukumā ar 93:79 (30:23, 26:17, 21:25, 16:14) pārspēja Minhenes "Bayern" no Vācijas.

Maskavas komandā 18 punktus iemeta Korijs Higinss.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs ir Madrides "Real" un CSKA. Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un "Lassa" ar pieciem panākumiem ir uzreiz aiz labāko trijnieka, kamēr Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" komanda guvusi trīs uzvaras, kas tai dod desmito vietu. Savukārt "Herbalife" ar divām uzvarām ir 12.pozīcijā, bet Žaņa Peinera pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie viena panākuma, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!