Latviešu centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks otrdien guva septiņus punktus ULEB Eirolīgas 17.kārtas spēlē, taču neglāba Grankanārijas "Herbalife" komandu no zaudējuma.

"Herbalife" savā laukumā ar rezultātu 67:75 (15:16, 19:11, 22:25, 11:23) piekāpās iepriekšējās sezonas čempionie Madrides "Real".

Pasečņiks šajā duelī laukumā pavadīja 17 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā realizēja divus no sešiem divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem, bet aizmeta garām abus divus soda metienus.

Turnīra rīkotāji Pasečņikam pieskaitījuši septiņus punktus, tomēr divus no tiem iemeta pretinieks pēc tam, kad latvietis nerealizēja vienu no saviem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes, iekrādams četrus efektivitātes koeficienta punktus.

"Herbalife" komandā pa 12 punktiem guva Alberts Olivers un Euliss Baess. "Real" komandā ar 16 punktiem izcēlās Serhio Ļuļs.

Citā mačā ar diviem punktiem atzīmējās Jānis Strēlnieks, viņa un Jāņa Timmas pārstāvētajai Grieķijas vicečempionei Pirejas "Olympiakos" izcīnot uzvaru.

"Olympiakos" Oļega Latiševa tiesātajā mačā savā laukumā ar rezultātu 91:87 (20:22, 23:25, 12:15, 25:18, 11:7) pagarinājumā pārspēja Spānijas vienību Vitorijas "Baskonia", kuras pieteikumā bija 18 gadus vecais Artūrs Kurucs.

Strēlnieks šajā mačā nospēlēja 12 minūtes un 51 sekundi, kuras laikā iemeta abus divus divpunktu metienus, bet aizmeta garām divus divpunktu metienus.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus un tika pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Timma pret savu iepriekš pārstāvēto komandu nospēlēja divas minūtes un 38 sekundes, kuru laikā aizmeta garām vienu tālmetienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu, vienu reizi pārkāpa noteikumus un efektivitātes punktos iekrāja negatīvu rādītāju -2.

"Olympiakos" rindās ar 23 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās amerikānis Zeks Ledijs, 22 punkti bija Kostam Papanikolau, bet 19 punktus iemeta Georgs Printezis.

Savukārt viesiem 19 punktus guva Luka Vildosa, bet pa 17 punktiem bija itālim Marselīno Huertam un francūzim Vensānam Puarjē.

Par mača galveno varoni kļuva Papnikolau, kurš četras sekundes pirms pamatlaika beigām ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu un panāca pagarinājumu, kurā pārāki bija laukuma saimnieki.

Savukārt 12 uzvaru sērija Eirolīgā pārtrūka turnīra līderei Stambulas "Fenerbahce Beko", kas viesos ar rezultātu 78:84 (23:13, 18:25, 13:19, 18:15, 6:12) pagarinājumā piekāpās Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki".

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 13 punktiem bija serbu aizsargs Stefans Markovičs, bet zaudētājiem 18 punktus guva Melihs Mahmutolu, kamēr 17 punkti bija čeham Janam Veselijam.

Tāpat neveiksmi cieta Lietuvas grands Kauņas "Žalgiris", kas savā laukumā ar rezultātu 58:79 (14:16, 15:24, 16:23, 13:16) piekāpās Turcijas klubam Stambulas "Anadolu Efes".

"Žalgiris" rindās rezultatīvākais ar deviņiem punktiem bija Mariuss Grigonis, bet uzvarētājiem 23 punktus guva francūzis Adrjēns Mērmans.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 15 uzvarām 17 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 14 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 12 uzvarām 16 cīņās ir Maskavas CSKA. Tai ar 11 panākumiem seko Stambulas "Anadolu Efes" un Pirejas "Olympiakos".

Pirmajam pieciniekam ar deviņām uzvarām 16 mačos seko Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa", bet pa astoņiem panākumiem guvušas Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Minhenes "Bayern", noslēdzot pirmo astoņnieku. Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 13.pozīcijā, bet Žaņa Peinera pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie diviem panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!