Foto: LETA

Latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks sestdien Lasvegasā guva piecus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgas spēlē.

Pasečņika Vasaras līgā pārstāvētā komanda Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 84:79 (17:17, 22:20, 26:15, 19:27) pārspēja Ņūorleānas "Pelicans".

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja desmit minūtes un 29 sekundes, kuru laikā iemeta divus no pieciem divpunktu metieniem un tikai vienu no septiņiem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva trīs kļūdas un četras reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar viņu laukumā ielaida par vienu punktu vairāk nekā iemeta.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Trojs Brauns juniors, bet pretiniekiem 23 punktus guva Trevors Blaeits.

"Pelicans" sestdien paziņoja, ka NBA šī gada drafta pirmās kārtas numuram Zaionam Viljamsonam traumas dēļ NBA Vasaras līga ir beigusies.

NBA Vasaras līgā piedalās arī Rodions Kurucs, kurš spēlē Bruklinas "Nets" sastāvā, bet "Pelicans" turnīram tomēr nepieteica Dairi Bertānu.

Jau ziņots, ka Filadelfijas "76ers" atteikusies no tiesībām uz latviešu centra spēlētāju Pasečņiku, kurš Vasaras līgā pārstāv "Wizards" vienību. Sestdien Vašingtonas komandā maiņas darījumā nonāca Dāvis Bertāns.

Pasečņiku aizpagājušā gada NBA draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic" komanda, tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas "76ers". Pēdējās četras sezonas Pasečņiks ir pavadījis Grankanārijas "Herbalife" sastāvā Spānijas spēcīgākajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!