Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgas spēlē Lasvegasā izcēlās ar 10 punktiem un palīdzēja Ņūorleānas "Pelicans" komandai turnīru noslēgt ar perfektu bilanci.

"Pelicans" komanda ar rezultātu 87:59 pārspēja Minesotas "Timberwolves" vienību, izcīnot piekto uzvaru piecās spēles.

Pasečņiks šo maču sāka "Pelicans" komandas pamatsastāvā un laukumā pavadīja 18:45 minūtes. Šajā laikā viņš trāpīja četrus no pieciem divpunktu metieniem, abus soda metienus, bet raidīja garām grozam abus tālmetienus. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, četras kļūdas, sešas personīgās piezīmes un "+/-" rādītājs +11.

Astoņus no saviem 10 punktiem latvietis guva trešās ceturtdaļas ievadā.

"Pelicans" sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Doltons Houmss, savukārt Nadži Māršals guva piecus punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles. "Timberwolves" rindās 13 punktus sameta Aizeja Millers.

Pasečņiks Lasvegasas Vasaras līgas turnīrā vidēji spēlē laukumā pavadīja nepilnas 19 minūtes, kuru laikā guva 7,2 punktus, izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas un pieļāva 3,2 kļūdas. Metienus no spēles viņš realizēja ar 48,5% precizitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!