Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas izlases basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" vienība trešdien ar rezultatīvu latviešu spēlētāja palīdzību panāca izlīdzinājumu Spānijas augstākās līgas (ACB) izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla sērijā.

Sērijas otrajā mačā "Herbalife" savu skatītāju priekšā ar 97:70 (22:21, 24:12, 26:24, 25:13) sagrāva pagājušās sezonas čempioni "Valencia Basket", sērijā līdz divām uzvarām izlīdzinot rezultātu 1-1.

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadītajās 13 minūtēs un piecās sekundēs iemeta astoņus punktus, jo viņš realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem, kā arī atzīmējās ar diviem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un astoņiem efektivitātes punktiem.

"Herbalife" sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Ksavi Ravaseda.

Šīs sērijas izšķirošais - trešais - mačs notiks piektdien Valensijā.

Citā ceturtdaļfināla sērijā rezultātu izlīdzinājusi Barselonas "Lassa", kas izbraukumā ar 85:81 (17:22, 25:20, 22:21, 21:18) pārspēja Andoras "MoraBanc". Latvijas basketbolists Rodions Kurucs šobrīd nav kopā ar Barselonas komandu, jo klubs viņu palaida uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmsdrafta treniņiem.

Arī šīs sērijas izšķirošais mačs notiks piektdien, komandām tiekoties Barselonā.

Šī pāra uzvarētāja pusfinālā spēkosies ar Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvēto Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kas savā ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 pieveica Malagas "Unicaja". Tikmēr savus pretiniekus pusfinālā gaida grands Madrides "Real", kas ar 2-0 ceturtdaļfinālā pārspēja Tenerifes "Iberostar".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!