Foto: F64

Latvijas basketbolisti Anžejs Pasečņiks un Mārtiņš Meiers trešdien palīdzēja savām komandām uzvarēt ULEB Eirokausa spēlēs, kamēr Žaņa Peinera pārstāvētā Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis" cieta neveiksmi sīvā cīņā.

Pasečņiks izcēlās ar astoņiem punktiem palīdzot Spānijas komandai Grankanārijas "Herbalife" savā laukumā ar 92:71 (24:16, 23:22, 22:17, 23:16) pieveikt Bursas "Tofas" no Turcijas.

Šajā duelī Pasečņiks laukumā bija 18 minūtes un septiņas sekundes, trāpot divus no četriem divpunktu raidījumiem, vienu no diviem tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Tāpat viņam bija četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divi sodi un divi izprovocēti pārkāpumi, kas deva 13 efektivitātes punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Zviedrijas izlases spēlētājs Markuss Ēriksons.

Šīs komandas spēlē D apakšgrupā, kuras vēl vienā mačā otrdien traumas dēļ nespēlēja Ojārs Siliņš, bet viņa pārstāvētā Itālijas vienība Trento "Dolomiti Energia" ar 81:103 (9:28, 19:26, 16:20, 37:29) piekāpās Sanktpēterburgas "Zeņit" no Krievijas.

Šajā grupā situācija ir ļoti aizraujoša, jo pēc septiņām kārtām pa četrām uzvarām ir "Herbalife", Francijas klubam Vilērbānas ASVEL, "Tofas" un "Zeņit". Tikmēr "Dolomiti Energia" vienība ar trim uzvarām ir piektajā pozīcijā.

Tikmēr ar četriem punktiem izcēlās Meiers, kura pārstāvētā Krievijas vienība Kazaņas "Unics" viesos ar 77:67 (22:11, 20:17, 18:22, 17:17) apspēlēja Parīzes "Levallois Metropolitans" komandu no Francijas.

Meiers laukumā bija desmit minūtes un četras sekundes, trāpot divus no trijiem divpunktu raidījumiem. Neskatoties uz salīdzinoši neilgo spēles laiku, Meiers nopelnīja četras piezīmes, maču noslēdzot ar vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Šī "Unics" komandai bija piektā uzvara septiņās ULEB Eirokausa spēlēs, kas A apakšgrupas kopvērtējumā dod otro vietu, atpaliekot vienīgi no sešas uzvaras izcīnījušās Turcijas vienības Stambulas "Dariššafaka", kas kā pirmā jau kvalificējusies sacensību nākamajam posmam.

Vēl vienā mačā "Lietkabelis" komanda, ko trenē Artūrs Štālbergs, ar rezultātu 87:88 (19:20, 15:13, 23:25, 30:30) mājās zaudēja Vācijas vienībai Minhenes "Bayern". Neilgi pirms spēles beigām "Lietkabelis" zaudēja ar 83:87, bet Kšištofa Lavrinoviča labs sniegums ļāva panākt neizšķirtu. Tomēr Panevēžas vienības pēdējā aizsardzībā tika fiksēts pārkāpums, pretiniekiem realizējot vienu brīvmetienu, savukārt noslēdzošais Peinera raidījums no laukuma centra lidoja garām.

Peiners nospēlēja 31 minūti un 28 sekundes, kuru laikā iemeta četrus punktus, realizējot abus izpildītos divpunktu raidījums, bet divi viņa trejači lidoja garām. Vēl latvietis duelī izcēlās ar sešām atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm un diviem sodiem, kas deva desmit efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 punktiem bija horvāts Milans Mačvans.

B apakšgrupā līdere pēc septiņām kārtām ir "Bayern" komanda, kas joprojām cīnās bez zaudējumiem, bet "Lietkabelis" ar trim uzvarām atrodas ceturtajā pozīcijā.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 24 komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!