Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks nav atmetis sapni par nostiprināšanos Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), un vasarā viņš mēģinās komandām no Austrumu konferences pierādīt savu lietderību, raksta basketbolista aģents Artūrs Kalnītis.

Pasečņiks pēdējā laikā trenējas Maiami, bet jūnijā un jūlijā nelielās brīvo aģentu treniņnometnēs lūkos sevi pierādīt Austrumu konferences komandām.

Pasečņiks janvārī tika atskaitīts no Vašingtonas "Wizards" komandas, un kopš tā laika bija bez komandas. Šajā sezonā viņš aizvadīja tikai vienu spēli, bet iepriekšējā sezonā "Wizards" rindās viņam bija iespēja spēlēt 27 spēlēs, laukumā pavadot vidēji 16 minūtes, kuru laikā guva 5,8 punktus un izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas.

NBA jauno spēlētāju draftā Pasečņiku 2017.gadā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izraudzījās Orlando "Magic", kas viņu uzreiz aizmainīja uz Filadelfijas "76ers", kas 2019. gadā no tiesībām uz viņu atteicās. Tā gada oktobrī centra spēlētājs pievienojās "Wizards" fārmklubam"Capital City Go-Go", un sezonas laikā tika izsaukts uz galveno komandu.

Pirms došanās uz NBA Pasečņiks četras sezonas pavadīja Spānijas komandā Grankanārijas "Herbalife".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!