Foto: LETA

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks pieļauj domu, ka 2021./2022.gada sezonā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) viņš, visticamāk, nespēlēs, sportists pirmdien teica Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta Studija".

Pasečņiks kopš 2021. gada janvāra, kad no viņa līguma atteicās Vašingtonas "Wizards" vienība, ir bez kluba. Spēlētājs gan šobrīd konkrēti nezina, kad viņš varētu pievienoties savai nākamajai komandai. Šādu zvanu viņš varētu saņemt jebkuru dienu, izsakās basketbolists. Tiesa, jau 28. septembrī sākas NBA klubu treniņnometnes.

"Visticamāk, šajā sezonā NBA nespēlēšu. Neko vairāk šobrīd nevaru pateikt. Protams, pieļauju domu, ka piedalīšos kādas NBA komandas treniņnometnē. Man ir jābūt gatavam spēlēt," saka Latvijas izlases centra pozīcijas spēlētājs.

Šobrīd viņam svarīgākais ir atrast kādu komandu, kuras treniņos viņš tiktu pie iespējas uzspēlēt basketbolu pieci pret pieciem, lai atgūtu spēles izjūtu, uzsver spēlētājs.

Šī gada augustā sportists NBA Vasaras līgā pārstāvēja Ņūorleānas "Pelicans" komandu, kas uzvarēja visās piecās spēlēs. Pasečņiks laukumā devās visās spēlēs, vidēji 18,8 minūtēs gūdams 7,2 punktus un izcīnīdams 4,8 atlēkušās bumbas.

"Motivācija Vasaras līgā bija varbūt pat lielāka nekā iepriekš, jo bija sajūta, ka man līgā būtu jāspēlē, bet es esmu izkritis ārā un gribu tikt atpakaļ," par motivāciju stāsta 25 gadus vecais spēlētājs.

Ņūorleānas komanda bijusi apmierināta ar Latvijas basketbolista sniegumu, taču komandai jau bija līgumi ar četriem garajiem spēlētājiem. Tāpēc, jau, braucot uz Vasaras līgu, bija skaidrs, ka, visticamāk, ar šo komandu līgumu noslēgt neiznāks. Cerība bijusi iepatikties kādai citai vienībai, klāsta spēlētājs.

Basketbolists atzīst, ka NBA videi raksturīga amerikāņu pārlieku lielā pieklājība. Taču Pasečņiks uzskata, ka viņš vairs nepārstāv "Wizards" vien nelaimīgas apstākļu sakritības dēļ. Basketbolists joprojām pauž pietiekami lielu pārliecību par savu vietu NBA.

"Vašingtonas komandā neesmu kopš janvāra beigām. Visu to laiku man bija piedāvājumi no Eiropas. Varēju braukt uz Eiropu, bet jutu, ka varu spēlēt NBA un ka man tur noteikti ir jābūt. Tieši tāpēc atteicu visām komandām, un gaidījumu piedāvājumus NBA. Visu laiku bija sarunas, kas uzturēja sajūtu, ka tūlīt, tūlīt būs, bet beigās nepaveicās," stāsta basketbolists.

Pasečņiks novembrī ir gatavs palīdzēt Latvijas izlasei Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, ja viņš tobrīd pārstāvēs Eiropas komandu, kas nepiedalās ULEB Eirolīgā un neliedz šādu iespēju. Šovasar izlasei pievienoties liegusi Vasaras līga, kas norisinājās paralēli valstsvienības mačiem. Spēlētājs gan paguva ne tikai vairākas reizes aprunāties pa telefonu, bet arī Valmierā satikt Latvijas izlases galveno treneru Luku Banki.

Basketbolists uzsver, ka Banki darbam valstsvienībā piegājis ar ļoti lielu atdevi: "Viņš ļoti gribēja, lai es esmu kopā ar izlasi. Viņš stāstīja savu basketbola redzējumu, kādu stundu norunājām pa telefonu. Cik saprotu, viņš ar visiem spēlētājiem kontaktējas. Runāšana ar katru spēlētāju personīgi prasa milzīgu darbu."

Pasečņiks NBA debitēja 2019./2020. gada sezonā, 27 spēlēs laukumā pavadot vidēji 16 minūtes, kuru laikā guva 5,8 punktus un izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas. Savukārt aizvadītajā sezonā Latvijas basketbolists "Wizards" rindās atzīmējās ar vienu spēli, kuras laikā viņš laukumā devās uz sešām minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!