Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Anžejs Pasečņiks pirms pirmdienas spēles, kurā viņš uzstādīja jaunu rezultativitātes rekordu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), nav spējis iekļūt Ņujorkas "Knicks" mājvietā Medisonskvēgārdenā, ziņo portāls "nypost.com".

Pasečņiks, trāpot sešus no septiņiem metieniem no spēles, pirmdien guva 14 punktus, palīdzot Vašingtonas "Wizards" vienībai izbraukumā ar rezultātu 121:115 pieveikt Ņujorkas "Knicks" komandu.

Vairāki "Knicks" pārstāvji pēc spēles pauda vilšanos par zaudējumu "Wizards" komandai, kurai dažādu likstu dēļ nevarēja palīdzēt astoņi spēlētāji, to skaitā Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns. Ņujorkas vienība pēc trenera nomaiņas un pirmajās 22 spēlēs izcīnītām četrām uzvarām bija spējusi astoņos mačos triumfēt trīs reizes, tomēr basketbolisti atzina, ka šai spēlei nav piegājuši ar vajadzīgo nopietnību.

Vērā ņemama artava uzvarā bija arī Pasečņikam, kurš brīžiem teju izskatījies pēc bijušā Ņujorkas "Knicks" pārstāvja Kristapa Porziņģa, minēja žurnālists Marks Bermans.

Nesen debiju piedzīvojušo Pasečņiku gan nav atpazinuši Medisonskvērgārdenas apsargi. Basketbolists divarpus stundas pirms spēles sākuma bijis manīts pie spēlētāju ieejas ar iepirkumu maisiem rokās, cenšoties pierunāt arēnas apsargus viņu ielaist iekšā.

Pasečņikam pirmdienas panākums bija pirmā uzvara četrās aizvadītajās spēlēs NBA. Basketbolists vidēji mačā pagaidām atzīmējies ar 8,5 punktiem un 4,2 atlēkušajām bumbām.

Vašingtonas klubs nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad 26. decembrī tas viesosies pie Detroitas "Pistons" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!