Foto: EPA/Scanpix/LETA

Spānijas basketbola leģenda Pau Gasols atzinis, ka 40. dzimšanas dienas tuvošanās liek apsvērt, vai nav pienācis laiks noslēgt profesionālā sporta gaitas, basketbolists atklāja intervijā medijam "El Pais".

Gasols pagājušo sezonu uzsāka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Portlendas "Trail Blazers" rindās. Tiesa, nesekmīga rehabilitācija pēc kreisās pēdas operācijas neļāva viņam palīdzēt komandai, kas spāni 20. novembrī atskaitīja no savām rindām.

Šobrīd basketbolists turpina atgūšanos no savainojuma, cerot vēl nospēlēt vienu sezonu. Ja basketbolists spētu doties NBA laukumā, viņš kļūtu par 20. basketbolistu līgas vēsturē, kurš spējis piedalīties 19 NBA sezonās. Tiesa, pagaidām viņš arī apzinās, ka varētu būt pienākušas karjeras beigas.

"Ņemot vērā atlabšanas procesu no savainojuma, ar ko esmu cīnījies vairāk jau nekā gadu, bez šaubām un neizbēgami jādomā par karjeras beigām," atzina Gasols. "Jāņem arī vērā, ka pēc dažiem mēnešiem [6. jūlijā] man apritēs 40 gadi. Tā kā par to noteikti domāju."

Divkārtējais NBA čempions 2018./2019. gada sezonu uzsāka Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna tobrīd pārstāvētajā Sanantonio "Spurs" vienībā. Taču spānis sezonas laikā pievienojās Milvoku "Bucks" komandai, kuras rindās nospēlēja vien trīs spēles līdz cieta kreisās pēdas kaula lūzumu.

"Agrāk vai vēlāk tas laiks pienāks. Ceru, ka tas vēl nav noticis. Taču esmu arī izmantojis izdevību koncentrēties uz sevis izveidoto fondu ["Gasol Foundation"] un citiem projektiem ārpus basketbola. Arīdzan domāju, kas būs mana nākamā profesionālā skatuve un izaicinājumi. Tas viss notiek, kamēr atgūstos no savainojuma, cenšoties sev sagādāt iespēju turpināt spēlēt. Šobrīd gan galvenā prioritāte ir pārvarēt pandēmiju. Viss pārējais ir sekundāri," stāsta Gasols.

Spānijas basketbolists uzsver, ka pret koronavīrusu "Covid-19" jāizturas ar lielu atbildību, kā arī pasakās saviem vecākiem, kuri strādā veselības aprūpes nozarē un apzinās nepieciešamos piesardzības pasākumus.

Gasols profesionāļa gaitas sāka 1998. gadā, sākotnēji pārstāvot dzimtās pilsētas vienību "Barcelona". Karjeras gaitā "garā gala" spēlētājs sešas reizes bijis izvēlēts NBA Visu zvaigžņu spēlei, bet divas reizes atzīts par Eiropas čempionāta vērtīgāko spēlētāju. Vecajā kontinentā viņš ar Spānijas izlasi triumfējis trīs reizes, bet 2006. gadā valstsvienība triumfēja pasaules meistarsacīkstēs. Olimpiskajās spēlēs basketbolists guvis divas sudraba, kā arī vienu bronzas medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!