Foto: EPA/LETA

Ilgu laiku nespēlējušais spāņu basketbola veterāns Pau Gasols labprāt turpinātu karjeru Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) un kopā ar Spānijas izlasi dotos uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, tāpēc šobrīd aktīvi aizvada treniņus, vēsta ESPN.

40 gadus vecais basketbolists līdz šim pēdējo spēli aizvadīja 2019. gada martā, bet pēc tam viņam veiktas divas operācijas, lai sadziedētu kreisās kājas navikulārā kaula stresa lūzumu. Gasols labprāt karjeru turpinātu NBA čempionvienībā Losandželosas "Lakers", ar kuru nesen divu gadu līgumu parakstīja viņa jaunākais brālis Marks Gasols.

"Tur ir būtība un vēsture. Nemelošu, ka man tas būtu īpaši, un tagad, kad tur ir arī mans brālis, tas būtu vēl īpašāk. Taču neesmu tādā pozīcijā, kad varu diktēt noteikumus. Man uz galda nav 10 piedāvājumu," saka Gasols, kurš 2009. un 2010. gadā "Lakers" rindās kļuva par NBA čempionu. "Es vēlos dot savu ieguldījumu - justies vajadzīgam. Ne jau vienkārši atrasties (komandā). Es tāds neesmu. Es vēlos izbaudīt, un spēlētājiem parasti izbauda spēlēšanu."

Pagaidām nav zināms, vai "Lakers" būtu ieinteresēti Gasola vecākā pakalpojumos. Leģendārais spāņu basketbolists šobrīd aizvadījis tikai treniņspēles divi pret divi, bet pieci pret pieci nav spēlējis kopš operāciju veikšanas.

Gasols četras olimpiskās spēles pēc kārtas ir palīdzējis Spānijas izlasei, divreiz izcīnot sudrabu un reizi bronzu. "Tas būtu kaut kas neticams – spēlēt piecās olimpiskajās spēlēs," saka Gasols.

Pēc basketbolista karjeras beigām Gasols vēlētos palikt ASV, kur viņš dzīvo ar ģimeni, un strādātu NBA komandā, bet par to viņš vēl nedomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!