Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" mājas spēle FIBA Eirolīgā pret Ungārijas klubu Seksārdas KSC pārcelta no 1. uz 23. februāri, vēsta kluba preses dienests.

Iepriekš tika paziņots, ka "TTT Rīga" spēle pret Čehijas klubu Prāgas ZVVZ USK pārcelta uz 19. februāri, bet tagad noskaidrots arī nākamā mača datums. Spēle pret Seksārdas KSC 23. februārī sāksies pulksten 20:00 un risināsies "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā.

FIBA trešdien apstiprināja spēles pārcelšanu uz 15. februāri, taču nākamajā dienā lēmumu mainīja. Ungārijas puse, uzzinot par "Uni Girona" un "Basket Landes" norisi 23. februāri, iesniedza jaunu priekšlikumu par spēles norises laiku, un tas ceturtdien tika oficiāli apstiprināts.

TTT spēlētājas no pirmdienas, 24. janvāra, atrodas pašizolācijā, jo komandā reģistrēti vairāki pozitīvi PCR testi. Ņemot vērā, ka obligātā pašizolācija noteikta 10 dienu garumā, klubs veica pārrunas ar "KSC Szekszard" par otrdien, 1. februārī, paredzētās mājas spēles pārcelšanu.

FIBA Eirolīga, sākot no 2021. gada 21. decembra, pārcēlusi 14 spēles – vienu desmitajā kārtā, piecas vienpadsmitajā kārtā, trīs divpadsmitajā kārtā, četras trīspadsmitajā kārtā un vienu četrpadsmitajā kārtā. TTT kļuva par piecpadsmito komandu, kura saskārās ar spēļu pārcelšanu.

Gaidāms, ka pēc 6.-14. februārī plānotās izlašu pauzes notiks vismaz sešas spēles. Divas cīņas paredzētas 19. februārī (Fenerbahce – Famila Schio, USK Praha – TTT), viena 20. februārī (MBA Moscow – Reyer) un trīs 23. februārī (UGMK – MBA, TTT – Szekszard, Uni Girona – Landes).

TTT basketbolistes Eirolīgas pamatturnīrā aizvadījušas 12 no 14 spēlēm. Komanda tikai teorētiski var noslīdēt zemāk par piekto vietu A grupā, jo spēlēs pret tuvākajām sekotājām – "MBA Moscow" un Venēcijas "Reyer" – nopelnījusi uzvaru un zaudējumu attiecību 4-0.

Latvijas čempionei palikušas teorētiskas izredzes kvalificēties Eirolīgas "play-off" – jāuzvar abās atlikušajās spēlēs un jāsagaida trīs "Lattes Montpellier" zaudējumi. Daudz reālāka ir iespēja turpināt sezonu Eiropas kausa ceturtdaļfinālā, kura norise plānota, ātrākais, 24. februārī un 3. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!