Foto: DELFI.lt
Pazīstamais vācu speciālists Dirks Bauermans pirmdien atbrīvots no Lietuvas basketbola kluba Viļņas "Lietuvos rytas" galvenā trenera amata.

Par Bauermana pagaidu aizvietotāju kļūs viņa līdzšinējais palīgs Daiņus Adomaitis.

Šobrīd 56 gadus vecais Bauermans Viļņas klubu pārņēma pagājušās sezonas izskaņā martā.

Ja Lietuvas Basketbola līgā un VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sacensībās "Lietuvos rytas" šosezon spēlē sekmīgi, ULEB Eirolīgā vienība uzvarējusi vien vienā no astoņiem mačiem un zaudējusi cerības sasniegt nākamo posmu.

Bauermans ar nelielām pauzēm kopš 1994.gada vadīja Vācijas valstsvienību, bet pagājušajā gada sākumā viņu amatā nomainīja serbs Svetislavs Pesičs.

Pašam Bauermanam vēlāk tika uzticēta Polijas valstsvienības vadīšana, ar kuru rudenī Eiropas čempionātā zaudēja četros no pieciem mačiem.

Klubu līmenī Bauermans deviņas reizes kļuvis par Vācijas čempionu, četras reizes ieguvis Vācijas kausu un četras reizes nosaukts par Vācijas gada labāko treneri.

Ar Vācijas izlasi treneris 2005.gadā kļuva par Eiropas vicečempionu.

Adomaitis savu spēlētāja karjeru 2009.gadā noslēdza Latvijas komandā "Barons"/LMT, bet jau pirms nākamās sezonas kļuva par Polijas kluba Slupskas "Energa Czarni" galvenā trenera latvieša Igora Miglinieka palīgu. Vēlāk viņš bija arī "Energa Czarni" galvenais treneris un pērn vadīja arī Vloclavekas "Anwil" komandu.

Savukārt "Lietuvos rytas" treneru kolektīvam Adomaitis pievienojās pērn novembrī.

Pagājušajā sezonā "Lietuvos rytas" Lietuvas čempionāta finālsērijā atzina Kauņas "Žalgiris" basketbolistu pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!