Foto: DELFI.lt
Horvātu centra spēlētājs Ante Tomičs turpmāk vairs nepārstāvēs Spānijas basketbola klubu "Barcelona", ceturtdien par abu pušu šķiršanos paziņoja komanda.

33 gadus vecais Tomičs Barselonā ieradās 2012.gadā, kad pārgāja no katalāņu kluba lielākās konkurentes Madrides "Real".

Šajā laikā Tomičs izcīnīja vienu ACB čempiontitulu un trīsreiz triumfēja Spānijas Karaļa kausa izcīņā. Pēdējās divas sezonas horvāts bija komandas kapteinis.

Šo astoņu sezonu laikā Tomičs piedalījās 579 spēlēs (311 ACB, 236 ULEB Eirolīgā, 19 Karaļa kausā un 13 Superkausā). Viņš "Barcelona" komandā ir spēlēm bagātākais ārzemnieks, tuvākos sekotājus apsteidzot par vairāk nekā diviem simtiem maču.

Barselonas komandas kreklā viņš Spānijas līgā izcīnīja 1967 atlēkušās bumbas (vidēji 6,3 spēlē) un iekrāja 4845 efektivitātes koeficienta punktus (caurmērā 15,6 mačā), kluba statistikas ailītēs šajos rādītājos ieņemot attiecīgi otro un trešo vietu. Ar vidēji 10,7 punktiem spēlē viņš ir "Barcelona" sestais rezultatīvākais spēlētājs ACB.

Madridē Tomičs pavadīja divas sezonas, pēdējā no tām uzvarot Karaļa kausa izcīņā. Pirms tam viņš sešas sezonas spēlēja dzimtenē, pārstāvot "Zagreb".

2008.gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā Tomiču otrajā kārtā ar kopējo 44.numuru izraudzījās Jūtas "Jazz", bet planētā spēcīgākajā līgā viņš nav spēlējis.

Jau ziņots, ka pēc zaudējuma ACB finālā trešdien "Barcelona" atbrīvoja galveno treneri Svetislavu Pešiču, kura pienākumus ceturtdien pārņēma lietuvietis Šarūns Jasikēvičs. Pēdējās divas sezonas Barselonas klubu pārstāv latviešu uzbrucējs Rolands Šmits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!