Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas "76ers" spēlētājs Bens Simonss pēc maiņas pieprasīšanas un nepievienošanās treniņnometnei pārsteidzis ar savu atgriešanos pie komandas, raksta ESPN.

Jau vēstīts, ka Simonss bija apņēmies vairs nekad nespēlēt "76ers" komandā, lai arī viņam joprojām ir spēkā četru gadu līgums, kurā atlikusī summa ir 147 miljoni ASV dolāru. Par laicīgu neierašanos pie komandas Simonss oktobrī nesaņēma paredzētos 8,25 miljonus dolāru, bet par katru izlaisto spēli viņš zaudētu vēl vairāk nekā 300 000 dolāru.

Pirmdien "76ers" aizvadīja pārbaudes spēli pret Bruklinas "Nets", svinot uzvaru ar 115:104. Pirms mača Simonss no Losandželosas atlidoja uz Filadelfiju un devās uz komandas arēnu, lai veiktu Covid-19 testu.

Tomēr līdz tam brīdim viņš ar komandu nebija sazinājies. Galvenais treneris ar basketbolistu neesot runājis kopš augusta beigām, kad Simonss pauda vēlmi tikt aizmainīts. Paredzams, ka viņš tiksies ar komandas vadību otrdien, kad abas puses meklēs risinājumu šai saspīlētajai situācijai.

Pagājušajā sezonā viņš 58 pamatturnīra spēlēs vidēji mačā guva 14,3 punktus, kas ir mazākais rādītājs četru sezonu laikā, kā arī sakrājot 7,2 atlēkušās bumbas un 6,9 rezultatīvas piespēles. 12 izslēgšanas spēlēs viņa kontā vidēji 11,9 punkti, 7,9 atlēkušās bumbas un 8,8 rezultatīvas piespēles mačā. Tieši pēc izslēgšanas spēlēm Simonss tika kritizēts par to, ka viņš neuzbruka grozam.

Basketbolists esot uzskatījis, ka komanda "viņu pametusi zem autobusa", tāpēc viņš vairs grib spēlēt citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!