Basketbola klubā "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" fiksēti divi Covid-19 saslimšanas gadījumi, kā rezultātā visa komanda un komandas personāls devies desmit dienu karantīnā, informē komanda.

Pozitīvs Covid-19 analīžu tests saņemts svētdien, 20. decembrī. Inficēšanās ar šo vīrusu apstiprināta vēl vienai personai arī pirmdien, 21. decembrī un šodien visai komandai veikti Covid-19 testi. Kopš pirmā pozitīvā gadījuma apstiprināšanas, kā tas paredzēts Ministru kabineta noteikumos, visa komanda devusies desmit dienu karantīnā.

"Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" basketbola komanda ar vislielāko atbildību attiekusies pret Covid-19 situāciju, ievērojot Latvijas Republikā noteiktos ierobežojumus, vēsta komanda. Par spīti tam, vīruss pamanījies skart komandas pārstāvjus.

"Aicinām visu sabiedrību ar atbildību turpināt pildīt Covid-19 ierobežojošos pasākumus, nēsājot mutes dobuma un deguna aizsargmaskas, regulāri mazgājot un dezinficējot rokas, kā arī bez vajadzības neatstāt savu dzīves vietu un nepulcēties ar cilvēkiem, kas ir ārpus savas mājsaimniecības," teikts kluba paziņojumā.

Valmieras klubs šajā Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā sezonā 12 spēlēs izcīnījusi divas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!