Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc trešdienas spēles ar Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvēto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Dalasas "Mavericks" Covid-19 saslimšana konstatēta Čikāgas "Bulls" melnkalniešu basketbolistam Nikolam Vučevičam, ziņo ASV plašsaziņas līdzekļi.

Jau ziņots, ka Porziņģis trešdienas mačā sakrāja sezonas otro "double-double", gūstot 22 punktus un izcīnot 12 atlēkušās bumbas zem groziem, tomēr viņa pārstāvētā "Mavericks" vienība ar 107:117 piekāpās "Bulls", pārtrūkstot "Mavericks" trīs uzvaru sērijai.

Vučevičs šajā spēlē arī tika pie "double-double", sakrājot 18 punktus, desmit atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Lielu spēles daļu Vučevičs un Porziņģis laukumā sedza viens otru.

Melnkalnietis saskaņā ar ziņoto nedosies līdzi komandai izbraukumā uz spēlēm ar Rietumu konferences komandām, jo ceturtdien viņam piemēroti līgas veselības un drošības protokoli.

Vučevičs nespēlēs vismaz desmit dienas vai arī līdz brīdim, kad viņam būs divi negatīvi Covid-19 testi 24 stundu periodā.

"Bulls" piektdien pret Goldensteitas "Warriors" sāk astoņu dienu piecu spēļu izbraukumu.

"Bulls" jau bija problēmas ar sastāvu, un Tonijs Bredlijs - vienīgais atlikušais "centrs" rotācijā - vidēji spēlē tikai desmit minūtes mačā. Tāpēc "Bulls" no G līgas ceturtdien ir izsaukusi citu melnkalnieti - 2,11 metrus garo debitantu Marko Simonoviču.

31 gadu vecais Vučevičs, kurš pagājušajā sezonā tika iegūts darījumā ar Orlando "Magic", šosezon lēni ieskrējās, vidēji mačā gūstot 13,6 punktus un sakrājot 9,2 atlēkušās bumbas.

Reģionālā raidorganizācija "NBC Sports Chicago" pagājušajā nedēļā ziņoja, ka visi "Bulls" spēlētāji ir vakcinēti. Viņi nesen aizvadīja divas spēles pret Filadelfijas "76ers", kuras rindās bija Covid-19 saslimšanas uzliesmojums, tostarp centra spēlētājam Džoelam Embīdam.

"Bulls" ar astoņiem panākumiem 11 mačos Austrumu konferencē ieņem otro vietu. Tikmēr "Mavericks" ar septiņiem panākumiem 11 spēlēs ir ceturtā Rietumu konferencē.

Šosezon NBA regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs 82 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!