Foto: LETA
Latvijas basketbola klubs "Ventspils" otrdien nespēja iekļūt FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā un izstājās no šīs turnīra.

Izšķirošajā Izaicinājuma kausa otrā posma jeb TOP 16 spēlē "Ventspils" izbraukumā ar rezultātu 58:67 (10:12, 20:14, 15:18, 23:23) piekāpās Rumānijas klubam "Gaz Metan Medias".

Latvijas komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Mārtiņš Meiers, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, 12 punktus pievienoja Donalds Simss, bet Sanda Valtera kontā 10 punkti. Savukārt uzvarētājiem ar 15 punktiem izcēlās Kails Šilohs, bet 13 punkti Zorana Krstanoviča kontā.

Pats mača sākums abām komandām padevās līdzīgs, jo nesekmējās punktu gūšana. Ceturtdaļas otrajā pusē uzbrukumi pavisam iebuksēja – piecās minūtēs mājinieki iemeta piecus, bet "Ventspils" – divus punktus, un ventspilniekiem bija neliels deficīts pēc pirmā ceturkšņa (10:12).

Otro ceturtdaļu ar 7:0 izrāvienu iesāka mājinieki, tādējādi panākot jau +9 (19:10). Pēc nospēlētām divām ar pusi minūtēm "Ventspils" rēķinu beidzot atklāja Bērziņš, tomēr nākamos punktus viesiem izdevās gūt tikai pēc četrām minūtēm. Problēmas uzbrukumā samazinājās tikai puslaika beigās, kad izdevās veikt lielāku spiedienu uz groza apakšu, punktus gūstot Meieram. Otro ceturtdaļu ventspilniekiem izdevās noslēgt astoņu punktu ofensīvu, pārtraukumā ejot pie cerīgā -6 (20:26).

Trešo ceturksni labāk iesāka ventspilnieki, kuru uzbrukums uz pirmā puslaika fona krietni uzlabojās. Arī "Gaz Metan Medias" komanda nepadevās, un viesi nespēja tikt tuvāk par trīs punktu deficītu. Ceturtdaļas otrajā pusē ventspilnieku ofensīva pārtrūka. Piecu minūšu laikā izdevās tikai viens precīzs metiens, un tas izdevās Akselim Vairogam, un pirms izšķirošā ceturkšņa mājiniekiem +9 (44:35).

Ceturto ceturksni ar četriem punktiem pēc kārtas iesāka mājinieki, panākot jau 13 punktu pārsvaru. Ventspilnieku centieni samazināt rezultāta starpību nebija traucēklis mājiniekiem maču kontrolēt. Ja viesi spēja veiksmīgi izpausties uzbrukumā, tad aizsardzībā radās problēmas nosargāt grozu. Tuvāk par -8 tikt neizdevās, bet mača noslēgumā viesu spēle pajuka pavisam, un "Gaz Metan Medias" svinēja uzvaru ar 58:67, spēles notikumi aprakstīti "Ventspils" mājaslapā internetā.

Līdz ar šo zaudējumu ventspilniekiem Eirokausu sezona ir noslēgusies, bet vieta grupā noskaidrosies pēc otrās grupas spēles.

Lai sasniegtu ceturtdaļfinālu ventspilniekiem bija nepieciešama uzvara. Atgādinām, ka cits Latvijas klubs "VEF Rīga" aizvadītajā nedēļā dramatiskā cīņā izstājās no ULEB Eiropas kausa.

"Ventspils" Izaicinājuma kausa otrā posma jeb "Top 16" kārtas pirmajā cīņā izbraukumā ar 78:80 zaudēja Somijas vienībai Joensū "Kataja", bet otrajā cīņā savā laukumā ar 81:86 piekāpās arī Turcijas vienībai Karšijakas "Pinar". Turpinājumā savā laukumā ventspilnieki  ar 96:64 sagrāva "Gaz Metan Medias", bet  ar 75:61 revanšējās "Kataja" vienībai. Savukārt aizvadītajā nedēļa izbraukumā Latvijas komanda atkārtoti zaudēja "Pinar" vienībai (75:84).

Informācija tiek papildināta...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!