Foto: LETA

Latviešu basketbolists Žanis Peiners trešdien guva 14 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē, bet viņa pārstāvētā Grieķijas komanda Saloniku PAOK cieta zaudējumu un izstājās no turnīra.

PAOK nenosargāja pirmajā spēlē iekrāto trīs punktu handikapu un viesos ar rezultātu 54:80 (10:15, 6:22, 25:25, 13:18) zaudēja Spānijas komandai Tenerifes "Iberostar", divu spēļu summā piekāpjoties ar rezultātu 120:143.

Peiners šajā mačā laukumā bija 30 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā iemeta trīs no desmit divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Tāpat rēzeknietim piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas un četras piezīmes. Tāpat viņam 11 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija dalīts otrs labākais rezultāts komandā.

Peiners bija rezultatīvākais PAOK rindās, bet pretiniekiem 20 punktus guva lietuvietis Marus Grigonis.

Pavisam smags PAOK komandai bija otrais ceturksnis, kurā viesi guva sešus punktus, iemetot vien divus tālmetienus, no kuriem viens bija Peinera kontā. Tikmēr pretinieki sameta 22 punktus un puslaiku uzvarēja ar 37:16. Otrajā puslaikā PAOK nespēja sasmelt izlieto ūdeni un cieta zaudējumu kā mačā tā arī divu spēļu summā.

Komandu pirmajā duelī Peiners iemeta 15 punktus, bet PAOK svinēja uzvaru ar rezultātu 66:63.

Tenerifes klubs pašreiz atrodas Spānijas augstākās līgas (ACB) kopvērtējuma pirmajā vietā.

Ceturtdaļfinālu sasniegusi arī "Ventspils" pāridarītāja "play-off" pirmajā kārtā Venēcijas "Umana Reyer" kas divu Itālijas komandu duelī pārspēja Avelīno "Sidigas".

No "Ventspils" pretiniecēm apakšgrupu turnīrā Francijas komanda Vilērbānas "Asvel" uzvarēja grieķu Saloniku "Aris", Vācijas klubs Oldenburgas "Ewe Baskets" piekāpās turku Bandirmas "Banvit", bet Lietuvas izlases galvenā trenera vadītā Klaipēdas "Neptūnas" zaudēja Ludvigsburgas "MHP Riesen no Vācijas

Vēl Itālijas komanda Sasāri "Dinamo" pārspēja Lemānas "Sarthe", bet divu Turcijas vienību derbijā Karšijakas "Pinar" uzveica Stambulas "Bešiktaš"

FIBA Čempionu līgas ceturtdaļfināli norisināsies marta trešajā dekādē, bet finālčetrinieka turnīrs notiks aprīļa beigās.

FIBA Čempionu līgas izslēgšanas sacensību pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas komanda "Ventspils", kas divu spēļu summā ar 135:137 piekāpās Itālijas klubam Venēcijas "Umana Reyer".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!