Foto: euroleague.net

Latvijas izlases basketbolista Žaņa Peinera pārstāvētā Stambulas "Daruššafaka" komanda ULEB Eirolīgas 31. kārtas spēlē trešdien savā laukumā ar 71:75 (19:15, 20:18, 14:16, 18:26) piekāpās Kauņas "Žalgirim", savukārt Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" līdzīgā spēlē ar divu punktu starpību zaudēja Minhenes "Bayern" – 78:80 (16:15, 24:26, 17:17, 21:22).

Peiners laukumā izgāja sākumsastāvā un nospēlēja kopumā 13 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā guva divus punktus, aizmeta garām divus trejačus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un nopelnīja negatīvu efektivitātes reitingu, -2.

Pēc pirmā puslaika mājinieki bija vadībā ar 39:33, taču nespēja šo pārsvaru noturēt.

Rezultatīvākais "Daruššafaka" komandā ar 17 punktiem bija Rejs Makkalums, 12 punkti Jona Dīblera kontā.

Uzvarētājiem 17 punktus sameta Brendons Deiviss, 12 punkti Leo Vestermanam.

Arī Dairim Bertānam spēlē pret Minhenes "Bayern" pieticīgs sniegums – trīs punkti un viena atlēkusī bumba, toties četri efektivitātes punkti.

Zaudētājiem 17 punktus guva Maiks Džeimss, 16 punktus – Vladimirs Micovs. "Bayern" rindās ar 21 punktu izcēlās Deriks Viljamss.

Pēc 13. kārtas ULEB Eirolīgas kopvērtējumā no Latvijas basketbolistu pārstāvētajām komandām visaugstāk ir Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas parstāvētā "Olympiacos" vienība, kas ar astoņām uzvarām ieņem piekto vietu. "AX Armani Exchange Olimpia" ir astotajā, Artūra Kuruca pārstāvētā "Baskonia" – devītajā, bet Artūra Šmita "FC Barcelona Lassa" – 10. vietā. Par vienu pozīciju zemāk ir Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Herbalife Gran Canaria", bet "Daruššafaka" noslēdz turnīra tabulu, esot pēdējā, 16. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!