Foto: F64

Latviešu basketbolists Žanis Peiners trešdien guva astoņus punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas 11.kārtas spēlē, bet viņa pārstāvētā Grieķijas komanda Saloniku PAOK cieta zaudējumu.

PAOK C apakšgrupas spēlē viesos ar 56:70 (16:17, 17:22, 14:14, 9:17) piekāpās Vilērbānas "Asvel" komandai no Francijas.

Peiners šajā spēlē laukumā bija 26 minūtes, kuru laikā iemeta divus no trim divpunktu metieniem, četrus no sešiem soda metieniem, bet aizmeta garām savu vienīgo tālmetienus.

Tāpat rēzeknietis savāca vienu atlēkušo bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas un tika pie četriem efektivitātes koeficienta punktiem. Peiners četras minūtes pirms pamatlaika beigām nopelnīja savu piekto piezīmi, kā dēļ maču nepabeidza.

Rezultatīvākais PAOK rindās bija Teds Makfedens, kurš guva 17 punktus, bet uzvarētājiem ar 15 punktiem atzīmējās Demarkuss Nelsons.

Jau ziņots, ka šīs apakšgrupas ietvaros "Ventspils" trešdien ar rezultātu 88:82 (18:19, 28:18, 26:22, 16:23) viesos uzvarēja titulēto Itālijas komandu Varēzes "Openjobmetis".

Ventspils komandas rindās rezultatīvākais bija Folerins Kempbels, kurš guva 16 punktus, savāca septiņas bumbas zem groziem un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr 14 punktus iemeta Māris Gulbis, bet pa 14 punktiem sameta Edgars Zeļonis un Kristaps Janičenoks.

Tikmēr Rolands Freimanis trešdien guva 12 punktus, bet viņa pārstāvētā Turcijas komanda Ušakas "Muratbey" viesos ar 96:76 (16:22, 27:22, 26:14, 27:18) pārspēja Polijas komandu Radomas "Rosa".

Tikmēr citā C apakšgrupas spēlē Vācijas vienībā Oldenburgas "Ewe Baskets" viesos ar 73:69 (6:9, 24:18, 26:15, 17:27) pieveica Lietuvas valstsvienības galvenā trenera Daiņa Adomaiša stūrēto Lietuvas komandu Klaipēdas "Neptūnas".

C apakšgrupā līdere ar deviņām uzvarām 11 spēlēs ir "Asvel", bet "Neptūnas" ar astoņiem panākumiem ir otrā. Septiņas uzvaras ir "Ewe Baskets" kontā, bet ceturtā ir "Ventspils", kas tikusi pie sešiem panākumiem, kamēr PAOK kontā ir piecas uzvaras. Tālāk ar četrām uzvarām seko "Muratbey", bet pa trim un diviem panākumiem ir attiecīgi "Rosa" un "Openjobmetis" rēķinā.

Sākotnēji bija plānots, ka FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalīsies 32 vienības, kas sadalītas četrās apakšgrupās, tomēr jau pēc apakšgrupu sacensību izlozes negaidīti turnīram tika pievienota arī piektā apakšgrupa. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

Prestižākais klubu turnīrs Eiropā arī šosezon ir un paliek Eiropas Basketbola līgu asociācijas (ULEB) rīkotais Eirolīgas čempionāts, kurā šosezon piedalās 16 komandas no deviņām valstīm. Tā kā FIBA un ULEB neizdevās panākt vienošanos par ietekmes jomu sadali, Čempionu līgai nav izdevies viennozīmīgi ieņemt otro vietu šajā hierarhijā, tomēr ULEB rīkotā Eiropas kausa izcīņa šosezon zaudējusi iepriekšējo jaudu, spējot piesaistīt tikai 20 komandas no deviņām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!