Foto: DELFI.lt

Latvijas izlases basketbolista Žaņa Peinera gūtie astoņi punkti trešdien ULEB Eirokausa ceturtās kārtas spēlē palīdzēja Belgradas "Partizan NIS" viesos atspēlēties un uzvarēt Limožas CSP, bet ar Mārtiņa Meiera četriem punktiem bija par maz, lai Podgoricas "Budučnost VOLI" savā laukumā uzvarētu Oldenburgas "EWE Baskets" no Vācijas.

B apakšgrupas spēlē Peinera pārstāvētā Belgradas "Partizan NIS" Limožā ar rezultātu 82:60 (16:25, 20:7, 20:8, 26:20) pieveica turienes CSP.

Peiners laukumā pavadīja 26 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā iemeta četrus no septiņiem divpunktu metieniem, garām aizmetot vienīgo trīspunktu metienu. Viņam arī trīs atlēkušās bumbas un viena rezultatīva piespēle, divas pārķertas bumbas un viena kļūda, viens bloķēts metiens, četras personiskās piezīmes un efektivitātes koeficients seši.

Belgradas kluba rindās rezultatīvākais bija Rašons Tomass ar 16 punktiem un piecām izcīnītām bumbām zem groziem. Mājiniekiem Igo Ervanizī guva 13 punktus, bet ar "double-double" izcēlās Semādžs Kristons - 11 punkti un desmit rezultatīvas piespēles.

Belgradas komanda uzvarējusi visās piecās spēlēs, atrodoties apakšgrupas galvgalī.

D apakšgrupas spēlē Melnkalnes vienība "Budučnost VOLI" savā laukumā vēl vienā līdzīgā spēlē ar rezultātu 83:85 (21:23, 26:26, 13:22, 23:14) piekāpās Oldenburgas "EWE Baskets".

29.minūtē viesi bija ieguvuši 14 punktus pārsvaru - 70:56, taču ar desmit pēc kārtas gūtiem punktiem 38.minūtē vadībā jau bija Podgoricas basketbolisti - 80:79, taču uzvarēt neizdevās arī šoreiz.

Meiers laukumā pavadīja astoņas minūtes un 32 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, iemetot vienu no diviem divpunktu metieniem, kā arī abus soda metienus. Viņš reizi rezultatīvi piespēlēja, divreiz atņēma pretiniekam bumbu, saņēma vienu personisko piezīmi un izprovocēja divas pretiniekam, kā arī spēli noslēdza ar efektivitātes koeficientu seši.

Melnkalnes kluba rindās 16 punktus guva un astoņreiz rezultatīvi piespēlēja Džastins Kobss, Hasanam Martinam 15 punkti un piecas izcīnītās bumbas zem groziem. Pretiniekiem 21 punkts Rikija Poldinga kontā.

"Budučnost VOLI" šosezon visās piecās spēlēs piedzīvojuši zaudējumus, tādējādi ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!