Foto: euroleague.net

Latviešu basketbolists Žanis Peiners trešdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas 17.kārtas spēlē, neglābdams Turcijas klubu Stambulas "Dariššafaka Tekfen" no zaudējuma.

Stambulas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 65:80 (16:25, 18:19, 15:16, 16:20) piekāpās Krievijas grandam Maskavas CSKA.

Peiners šajā mačā laukumā pavadīja 12 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un trīs no četriem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus un tika pie deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Stambulas vienībā rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Kartals Ezmizraks, bet uzvarētājiem 17 punktus guva francūzis Nando de Kolo.

Tāpat zaudējumu cieta Daira Bertāna pārstāvētā Itālijas čempione Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kas mājās ar 85:90 (16:17, 21:19, 20:29, 28:25) piekāpās Spānijas klubam Barselonas "Lassa", kura pieteikumā šajā mača nebija Rolanda Šmita.

Bertāns šajā duelī nospēlēja trīs minūtes un 38 sekundes, kuru laikā pieļāva vienu kļūdu.

Milānas komandā pa 20 punktiem guva serbs Vladmirs Micovs un amerikānis Maiks Džeimss, kuram bija arī septiņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. Uzvarētājiem 21 punktu iemeta francūzis Tomā Ertels.

Vēl trešdien Grieķijas čempione Atēnu "Panathinaikos Opap" savā laukumā ar rezultātu 77:67 (22:11, 21:21, 16:18, 18:17) pārspēja pērn Vācijā triumfējušo Minhenes "Bayern".

Atēnu komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Jannis Papapetru, bet viesiem 21 punktu guva amerikānis Deriks Viljamss, kurš Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjeras laikā spēlējis kopā ar Kristapu Porziņģi.

Tāpat uzvaru trešdien svinēja Izraēlas vadošā komanda Telavivas "Maccabi FOX", kas mājās ar 81:76 (12:18, 22:19, 25:23, 22:16) pārspēja Adrijas līgas čempioni Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes.

Uzvarētājiem 16 punktus guva Turcijas naturalizētais amerikānis Skotijs Vilbekins, bet viesiem 25 punkti bija viņa tautietim Norisam Koulam.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka latviešu centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks otrdien guva septiņus punktus, taču neglāba Grankanārijas "Herbalife" komandu no zaudējuma 67:75 pret iepriekšējās sezonas čempioni Madrides "Real". Citā mačā ar diviem punktiem atzīmējās Jānis Strēlnieks, viņa un Jāņa Timmas pārstāvētajai Grieķijas vicečempionei Pirejas "Olympiakos" savā laukumā ar rezultātu 91:87 pagarinājumā pārspējot Spānijas vienību Vitorijas "Baskonia", kuras pieteikumā bija 18 gadus vecais Artūrs Kurucs.

Tikmēr 12 uzvaru sērija Eirolīgā pārtrūka turnīra līderei Stambulas "Fenerbahce Beko", kas viesos ar rezultātu 78:84 pagarinājumā piekāpās Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki". Tāpat neveiksmi cieta Lietuvas grands Kauņas "Žalgiris", kas savā laukumā ar rezultātu 58:79 piekāpās Turcijas klubam Stambulas "Anadolu Efes".

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 15 uzvarām 17 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 14 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 13 uzvarām ir Maskavas CSKA. Tai ar 11 panākumiem seko Stambulas "Anadolu Efes" un Pirejas "Olympiakos".

Pirmajam pieciniekam ar desmit uzvarām seko Barselonas "Lassa", bet pa astoņiem panākumiem guvušas Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Minhenes "Bayern" un Atēnu "Panathinaikos Opap" vienības.

Tikmēr Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie diviem panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!