Foto: F64

Belgradas "Partizan" kluba uzbrucējs Žanis Peiners savainojuma dēļ varētu nespēt palīdzēt Latvijas basketbola izlasei februāra izskaņā gaidāmajās 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs.

Latvijas izlase kvalifikācijas ciklu uzsāks 21. februārī "Arēnā Rīga", kad tā laukumā tiksies ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi, savukārt trīs dienas vēlāk valstsvienība viesosies pie Bulgārijas izlases.

Paplašinātajā kandidātu sarakstā tika iekļauti 24 spēlētāji, kuru starpā ir arī Peiners. Basketbolists laukumā gan nav devies kopš 18. decembra, kad "Partizan" kluba rindās pavadīja piecas minūtes laukumā ULEB Eirokausa mačā pret "Limoges CSP" vienību.

"Šodien [trešdien] aprunājos ar valstsvienības ģenerālmenedžeri Artūru Štālbergu, kurš izstāstīja aktuālāko šajā jautājumā," raidījumā "Basketstudija 2+1" par Peinera vietu kandidātos klāstīja raidījuma vadītājs Guntis Keisels. "Žanim ir cirkšņa savainojums, kuram nepieciešamas rehabilitācijas procedūras. Artūrs teica, ka panākta vienošanās – Žanis var braukt uz Rīgu ārstēties, kur ar viņu strādās valstsvienības mediķi."

Peiners apstiprināja portālam "Delfi", ka Latvijas Basketbola savienība (LBS) un Štālbergs izrādījusi pretimnākšanu nodrošināt viņam rehabilitācijai nepieciešamos pakalpojumus. Tomēr šobrīd vēl nav izlemts, vai basketbolists patiešām dosies uz Latviju, lai aprūpētu savainojumu.

Uzbrucējs, kurš Latvijas valstsvienībā aizvadījis 36 mačus, pagaidām arī nevar prognozēt, vai būs atveseļojies, lai varētu palīdzēt izlasei gaidāmajās spēlēs.

Kandidātu saraksts pirms valstsvienības spēlēm varētu vēl krietni sarukt. Tajā iekļauti Maskavas apgabala "Himki" vienības pārstāvji Dairis Bertāns un Jānis Timma, par kuru iespējām pievienoties izlasei Štālbergs iepriekš izteicies pesimistiski, kā arī Vīlerbānas ASVEL komandas aizsargs Rihards Lomažs. ULEB Eirolīgas kluba vadība vēl nav veikusi savu lēmumu attiecībā uz spēlētāju dalību izlasēs. ASVEL komandai 20. februārī arī paredzēta spēle Grieķijā, kur tā tiksies ar Pirejas "Olympiacos" komandu.

Sarežģījumi paredzami arī Andreja Gražuļa gadījumā. Itālijas otrajā augstākajā līgā nav paredzēts izlašu spēļu pārtraukums, kas Gražulim neļaus pievienoties izlasei, portālam "Delfi" iepriekš apliecinājis spēlētāja pārstāvis Raivis Ušackis.

Tas gan neattiecas uz Krievijas superlīgā spēlējošo Butjankovu. Viņam būs iespēja pievienoties valstsvienībai, neskatoties uz Jaroslavļas "Burevestnik" vienībai tobrīd paredzētajām spēlēm, situāciju komentēja Butjankova pārstāvis Mārtiņš Lauva.

Latvijas izlasei gaidāmajā kvalifikācijas ciklā jāieņem vismaz trešā vieta apakšgrupā četru komandu konkurencē, lai kvalificētos Eiropas čempionātam. Bez Latvijas, Bosnijas un Hercegovinas un Bulgārijas izlasēm par dalību meistarsacīkstēs cīnīsies arī Grieķijas valstsvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!