Foto: DELFI.lt
atvijas basketbolists Žanis Peiners otrdien iemeta desmit punktus, taču viņa pārstāvētā Panevēžas "Lietkabelis" komanda piedzīvoja pirmo zaudējumu cīņā par Lietuvas Basketbola līgas (LKL) bronzu.

Bronzas sērijas otrajā mačā "Lietkabelis" savu skatītāju priekšā ar 69:71 (20:15, 14:18, 13:16, 22:22) spraigā mačā piekāpās Klaipēdas "Neptūnas" komandai, kas tādējādi sērijā līdz trim uzvarām panākusi neizšķirtu 1-1.

Peiners šajā spēlē laukumā pavadīja 28 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no trim divpunktu metieniem un vienu no pieciem trejačiem, kā arī piecus no sešiem "sodiņiem".

Vēl Latvijas basketbolista kontā viena atlēkusī bumba, četras rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas, viena pārtverta bumba, divas piezīmes un četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie septiņiem efektivitātes punktiem.

Tieši Peiners neilgi pirms pamatlaika beigām stājās uz soda metienu līnijas un varēja izvirzīt mājiniekus vadībā, taču viņš trāpīja tikai vienu no diviem "sodiņiem", panākdams neizšķirtu 69:69, bet pēc tam uzvaras grozu "Neptūnas" sastāvā guva Renalds Seibutis.

"Neptūnas" rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija tieši Seibutis, kamēr "Lietkabelis" sastāvā 26 punktus sameta Donāts Tarolis.

Šīs sērijas nākamais mačs notiks piektdien Klaipēdā, bet pēc tam komandas atgriezīsies Panevēžā.

Tikmēr LKL finālsērijā līdz četrām uzvarām rezultāts starp Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" komandām ir neizšķirts 1-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!