Foto: F64

Latvijas basketbolists Žanis Peiners otrdien iemeta 14 punktus jaunizveidotās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēlē, palīdzot Saloniku PAOK vienībai no Grieķijas ar 75:70 (17:12, 21:23, 14:20, 23:15) viesos apspēlēt Itālijas komandu Varēzes "Openjobmetis".

Saspringtā mača izskaņā notika soda metienu sacensība, tomēr basketbolisti realizēja visas savas iespējas un PAOK guva grūtu panākumu.

Peiners nospēlēja 23 minūtes un 31 sekundi, kļūstot par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju. Latvietis trāpīja divus no četriem divpunktu metieniem, vienīgo tālmetienu un visus septiņus soda metienus. Tāpat viņam bija sešas atlēkušās bumbas, bet dueli priekšlaicīgi nācās noslēgt ar piecām piezīmēm.

Latvietis tika pie 18 efektivitātes koeficienta punktiem, kas arī bija augstākais rādītājs komandā.

Tikmēr "Openjobmetis" rindās ar 23 punktiem atzīmējās Kongo basketbolists Kristians Ejenga.

Šīs komandas sacenšas C apakšgrupā, kurā Latvijas līdzjutējiem saistošākais mačs notiks trešdien, kad Latvijas klubs "Ventspils" viesosies pie Rolanda Freimaņa pārstāvētās Turcijas vienības Ušakas "Muratbey".

Tāpat trešdien šajā grupā Polijas komanda Radomas "Rosa" uzņems Vācijas vienību Oldenburgas "Ewe Baskets", bet Klaipēdas "Neptunas" no Lietuvas savā laukumā spēkosies ar Francijas klubu Vilērbānas "Asvel".

Šīs apakšgrupas vienvadībā pēc divām kārtām ar divām uzvarām ir "Neptunas" komanda, kurai ar diviem panākumiem trijos mačos tagad seko PAOK. Pa vienam panākumam divās cīņās ir "Ewe Baskets", "Ventspils", "Rosa" un "Asvel" vienībām, "Openjobmetis" vienība piedzīvojusi divas neveiksmes trijos mačos, bet bez panākumiem ir tikai "Muratbey".

Sākotnēji bija plānots, ka FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalīsies 32 vienības, kas sadalītas četrās apakšgrupās, tomēr jau pēc apakšgrupu sacensību izlozes negaidīti turnīram tika pievienota arī piektā apakšgrupa. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

Prestižākais klubu turnīrs Eiropā arī šosezon ir un paliek Eiropas Basketbola līgu asociācijas (ULEB) rīkotais Eirolīgas čempionāts, kurā šosezon piedalās 16 komandas no deviņām valstīm. Tā kā FIBA un ULEB neizdevās panākt vienošanos par ietekmes sfēru sadali, Čempionu līgai nav izdevies viennozīmīgi ieņemt otro vietu šajā hierarhijā, tomēr ULEB rīkotā Eiropas kausa izcīņa šosezon zaudējusi iepriekšējo jaudu, spējot piesaistīt tikai 20 komandas no deviņām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!