Foto: euroleague.net

Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners svētdien pēc mēneša pauzes atgriezās laukumā Turcijas čempionātā, ar 11 punktiem palīdzēdams Stambulas "Dariššafaka Tekfen" komandai izcīnīt uzvaru.

"Dariššafaka Tekfen" viesos ar rezultātu 106:43 (31:15, 32:11, 25:8, 18:9) sagrāva Sakarjas "BB Adatip" vienību. Peiners šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un 20 sekundes, metienus realizēdams ar 100% precizitāti. Viņš iemeta divus divpunktu metienus, vienu tālmetienu un četrus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu piespēli, vienu reizi pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes, tikdams pie 17 efektivitātes koeficienta punktiem. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Emirdžans Košuts.

Ar 11 uzvarām 25 mačos "Dariššafaka Tekfen" komanda Turcijas čempionāta kopvērtējumā ir desmitajā pozīcijā, kamēr līderes ar 21 panākumu ir Stambulas komandas "Fenerbahce Beko" un "Anadolu Efes". Labākās astoņas komandas regulārajā čempionātā nodrošinās dalību izslēgšanas spēlēs. Pašlaik 28 gadus vecais Peiners Stambulas vienības rindas papildināja jūnijā, parakstot līgumu pēc sistēmas 1+1.

"Dariššafaka" iepriekšējā sezonā triumfēja ULEB Eirokausā, izcīnot tiesības šajā sezonā startēt ULEB Eirolīgā. Savukārt Turcijas čempionātā "Dariššafaka" regulārajā turnīrā ieņēma sesto vietu, bet "play-off" apstājās ceturtdaļfinālā, kur atzina Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!