Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners sestdien guva 16 punktus savā pirmajā mačā Turcijas augstākajā līgā, viņa pārstāvētajai Stambulas "Dariššafaka Tekfen" ciešot zaudējumu.

"Dariššafaka Tekfen" savā laukumā ar rezultātu 62:63 (12:19, 19:12, 16:15, 15:17) piekāpās "Gaziantep" vienībai.

Peiners šajā spēlē laukumā pavadīja 30 minūtes un 31 sekundi, šajā laikā realizējot trīs no astoņiem divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem.

Tāpat rēzeknietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra trīs bumbas, vienu reizi pārkāpa noteikumus un izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus. Stambulas vienība ar Peineru laukumā iemeta par septiņiem punktiem vairāk nekā ielaida.

Latvietis bija rezultatīvākais savā komandā, bet ar 11 punktiem un 13 bumbām zem groziem atzīmējās amerikānis Džeremijs Dešons Evanss.

Pašlaik 28 gadus vecais Peiners Stambulas vienības rindas papildināja jūnijā, parakstot līgumu pēc sistēmas 1+1.

Iepriekšējo sezonu Peiners pavadīja Lietuvas klubā Panevēžas "Lietkabelis", kur bija viens no vienības līderiem un izpelnījās interesi no citām komandām Vācijā, VTB Vienotajā līgā un Turcijā.

"Dariššafaka" iepriekšējā sezonā triumfēja ULEB Eirokausā, izcīnot tiesības šajā sezonā startēt ULEB Eirolīgā. Savukārt Turcijas čempionātā "Dariššafaka" regulārajā turnīrā ieņēma sesto vietu, bet "play-off" apstājās ceturtdaļfinālā, kur atzina Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!