Foto: AP/Scanpix/LETA

Ņūorleānas "Pelicans" komanda piektdien izcīnīja pirmo uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfināla sērijā pret iepriekšējās sezonas čempioni Goldensteitas "Warriors".

Sērijas trešajā mačā "Pelicans" savā laukumā bija pārāka ar 119:100 (30:21, 32:35, 30:19, 27:25). Tiesa, sērijā līdz četrām uzvarām "Warriors" ir vadībā ar 2-1.

"Pelicans" rindās ar 33 punktiem, 18 atlēkušajām bumbām un četrām pārtvertām piespēlēm izcēlās Entonijs Deiviss, kamēr Ņūorleānas vienības saspēles vadītājs Reidžons Rondo veica 21 rezultatīvu piespēli.

"Warriors" komandā 26 punktus guva Klejs Tompsons, bet ar 22 punktiem atzīmējās Kevins Durants.

"Darījām to, ko vajadzēja. Šis visai komandai bija nozīmīgs mačs. Negribējām nonākt iedzinējos ar 0-3. Tagad gatavosimies nākamajai spēlei," teica Deiviss.

"Tas jau bija sagaidāms pret komandu, kas spēlē mājās un sērijā ir iedzinējos ar 0-2. Viņi lieliski spēlēja aizsardzībā un bija agresīvi," pauda "Warriors" stūrmanis Stīvs Kerrs.

Sērijas nākamais mačs notiks svētdien Ņūorleāndā.

Tikmēr otrā Rietumu konferences pusfinālā regulārā čempionāta spēcīgākā komanda Hjūstonas "Rockets" viesos ar 113:92 (39:22, 31:18, 23:25, 20:27) pārspēja Jūtas "Jazz", sērijā panākot 2-1.

Hjūstonas komandā pa 25 punktiem sameta Ēriks Gordons un Džeimss Hārdens, kurš veica arī 12 rezultatīvas piespēles. Mājiniekiem ar 17 punktiem atzīmējās Roiss O'Nīls.

"Sērijas otrajā spēlē viņi noteica tempu un, tēlaini sakot, sadeva mums pa seju, ceturtdaļā iemetot 36 punktus. Gribējām viņiem par to atdarīt, un tas arī izdevās," atzīmēja Hārdens.

Sērija turpināsies svētdien ar maču Soltleiksitijā.

Tikmēr Rietumu konferences pusfinālos Klīvlendas "Cavaliers" ir vadībā 2-0 pret Toronto "Raptors", kamēr Bostonas "Celtics" ar tādu pašu rezultātu uzveic Filadelfijas "76ers".

Pērn par čempioni tika kronēta "Warriors", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!