Foto: F64

Krišs Helmanis basketbolista karjeru turpinās Vācijas pēc spēka otrās līgas (ProA) klubā Tībingenas "Tigers", piektdien paziņoja klubs.

Helmanis ar Tībingenes klubu ir vienojies par līgumu līdz 2024.gadam un Tībingenes komandā nēsās kreklu ar devīto numuru.

Tiek uzsvērts, ka Helmanim jau ir pietiekama pieredze tādā basketbola lielvalstī kā Spānija un ka kluba treneris soms Daniels Jansons basketbolista gaitām seko jau sešus gadus.

"Esmu viņu redzējis daudzās treniņnometnēs Eiropā un vienmēr esmu viņam sekojis līdzi. Vācijā Helmaņa vārds pirmām kārtām asociējas ar viņa tēvu Uvi. Esmu pārliecināts, ka tas ātri mainīsies," uzsver Jansons.

"Helmaņa lielākais pluss ir tas, ka viņam ir ļoti mīksta roka metienā. Viņam palīdz arī staltais augums. Turklāt viņam ir ļoti labs metiens, kas mums padara lielāku spēles laukumu, radot robus pretinieku aizsardzībā citiem mūsu spēlētājiem," jaunpienācēju slavē Jansons.

Jansons norāda uz Helmani kā "neapstrādātu dimantu, kuru vēlamies turpināt slīpēt".

20 gadus vecais kādreizējā Basketbola bundeslīgas (BBL) spēlētāja Uvja Helmaņa dēls pēdējos četrus gadus ir pavadījis Spānijā, uz kurieni viņš devās 16 gadu vecumā, noslēdzot līgumu ar virslīgas klubu Badalonas "Joventut".

Helmanis karjeru pārsvarā aizvadīja Badalonas kluba farmkomandā "Prat", kura vispirms startēja Spānijas pēc spēka trešajā līgā, bet pēc tam - pēc spēka otrajā līgā.

Aizvadītajā sezonā Helmanis Spānijas otrajā līgā vidēji mačā guva 7,5 punktus, kā arī sakrāja 3,7 atlēkušās bumbas, 1,3 rezultatīvas piespēles un 0,7 bloķētus metienus.

"Ar nepacietību gaidu atgriešanos Vācijā, kur savulaik spēlēja mans tēvs. Vēlos pateikties trenerim Jansonam un vadībai par uzticēšanos man. ProA ir konkurētspējīga līga, kurā vēlos parādīt visu savu potenciālu un tajā pašā laikā turpināt pilnveidoties ar vienu no Vācijas labākajiem treneriem," teikts Helmaņa paziņojumā.

Krišs Helmanis piedzima Vācijas pilsētā Leverkūzenē, kur viņa tēvs savulaik spēlēja "Bayer Giants" rindās, un pirmos četrus gadus pavadīja Vācijā.

Aizvadītajā sezonā "tīģeri" ProA līgas pamatturnīru pabeidza pirmajā vietā, taču izslēgšanas spēļu finālā piekāpās Rostokas "SeaWolves" vienībai.

Šobrīd Helmanis Latvijas U-20 izlases rindās Tbilisi cīnās Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!