Foto: Mango
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" centrs Andris Biedriņš novērtēts kā trešais vispārmaksātākais spēlētājs visā NBA, vēsta "bleacherreport.com".

Ziemeļamerikas žurnālistu vērtējumā visneatbilstošāko algu NBA saņem krievu basketbolists Andrejs Kiriļenko, kuram šajā sezonā Jūtas "Jazz" klubā alga šosezon ir gandrīz 18 miljoni ASV dolāru. Otrajā vietā šajā vērtējumā ir Denveras "Nuggets" basketbolists Kenijons Martinss, kura alga ir 16,5 miljoni ASV dolāru.

Biedriņam šajā TOP 10 atvēlēta trešā vieta. Viņa alga tuvākajos četros gados ir 36 miljoni ASV dolāru jeb deviņi miljoni sezonā. Jau pagājušajā sezonā "Warriors" tika pārmests, ka Biedriņam tiek maksāta neadekvāta alga. Parādījās arī runas, ka latviešu centru dēļ viņa lielās algas varētu aizmainīt uz citu klubu, taču Biedriņš joprojām ir "Warriors" rindās.

Pēc neveiksmīgās pagājušās sezonas, kuras beigas Biedriņš izlaida traumas dēļ, latviešu centrs arī šīs sezonas sākumā četrās spēlēs nav parādījis cerēto. Četros mačos Biedriņš vidēji katrā ir nospēlējis 25:06 minūtes, guvis sešus punktus un izcīnījis septiņas atlēkušās bumbas.

Pagājušā gada nogalē ietekmīgā žurnāla "Forbes" veiktajā līdzīgā pētījumā Biedriņam tika atvēlēta septītā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!