Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets", ko pārstāv latvietis Rodions Kurucs, izskata piecus kandidātus uz vakanto galvenā trenera amatu, raksta "cbssports.com".

Jau vēstīts, ka sezonas laikā šķirās "Nets" un iepriekšējā galvenā trenera Kenija Atkinsona ceļi. Līdz sezonas pārtraukšanai Bruklinas komandu vadīja Etkinsona palīgs Žaks Vons.

Kluba vadība turpina galvenā trenera meklējumus, un Vons pretendē arī pilnvērtīgu komandas pārņemšanu. Tiek ziņots, ka uz galvenā trenera amatu pretendē bijušais Klīvlendas "Cavaliers" treneris Tairons Lū, bijušais "Nets" spēlētājs un šī brīža "Lakers" treneris Džeisons Kids, kā arī televīzijas kanāla ESPN analītiķi Marks Džeksons un Džefs van Gandijs, kuri iepriekš bijuši galvenie treneri.

Kluba vadībai, izvēloties treneri, jāņem vērā arī savu abu zvaigžņu Kevina Duranta un Kairija Ērvinga viedoklis. Durants pagaidām Bruklinas komandas rindās laukumā nav gājis, jo joprojām atkopjas no 2018./2019. gada sezonas NBA finālsērijā pārciestā Ahilleja cīpslas plīsuma. Dažādas likstas piemeklēja arī Ērvingu, kurš aizvadīja vien 20 mačus līdz labā pleca savainojums piespieda viņam veikt operāciju un noslēgt sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!