Foto: DELFI
Lietuvas vienība Pasvāles "Pieno žvaigždes" ceturtdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla atbildes spēlē pagarinājumā uzvarēja Igaunijas komandu TU/"Rock", iekļūstot turnīra finālā.

"Pieno žvaigždes" savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 82:75 (17:24, 21:16, 13:19, 15:17, 16:9), divu spēļu summā gūstot panākumu ar 170:163.

Tāpat kā pirmā mača 40 minūtes (88:88), arī atbildes cīņas pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (68:68), līdz ar to uzvarētājs divu spēļu summā bija jānoskaidro pagarinājumā. Tajā TU/"Rock" iekrāja piecu punktu pārsvaru(73:68), taču "Pieno žvaigždes" uz to atbildēja ar desmit punktiem pēc kārtas. Atlikušajā laikā Lietuvas komanda nosargāja vadību un izcīnīja uzvaru, kas nodrošināja vietu finālā.

Uzvarētājiem ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Justs Tamulis, bet pa 14 punktiem iemeta Egīdijs Dimša un Ņikita Balašovs.

Igaunijas komandā 18 punktu un 13 atlēkušās bumbas Maksam Adamam Konatem, bet ar 17 punktiem atzīmējās Janars Talts.

Finālā "Pieno žvaigždes" spēkosies ar vēl vienu Lietuvas komandu Prieņu-Birštonas "Vytautas", kas divu spēļu summā ar 176:171 pārspēja Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Neviena no BBL pusfinālā iekļuvušajām četrām komandām līdz šim pie iespējas spēlēt turnīra finālā nebija tikusi.

Arī BBL finālā uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā.

Kā zināms, ceturtdaļfinālā bija iekļuvušas Latvijas komandas "Barons kvartāls", "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet", tomēr visas savos pāros piedzīvoja zaudējumus. Šī ir pirmā reize kopš 2014.gada, kad BBL pusfināls palicis bez Latvijas līdzdalības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!