Foto: LETA

Pieredzējušais latviešu basketbolists Jānis Blūms pievienojies cita Latvijas pārstāvja Nikolaja Mazura trenētajai Krievijas komandai Permas "Parma".

VTB Vienotajā līgā spēlējošais klubs par Blūma pāreju paziņoja sociālajos tīklos, rakstot, ka līgums ar 36 gadus veco saspēles vadītāju noslēgts uz vienu sezonu.

Aizvadītajā sezonā Blūms spēlēja Saragosas "Tecnyconta" vienībā Spānijas augstākajā līgā (ACB). Viņš 33 mačos 15 izgāja sākumsastāvā, gūstot 6,6 punktus un sakrājot 1,8 atlēkušās bumbas. "Tecnyconta" pagājušajā sezonā gan nesasniedza izslēgšanas spēles, finišējot 16.pozīcijā starp 18 komandām regulārajā čempionātā.

Vēl vienu sezonu iepriekš Blūms pārstāvēja "VEF Rīga" komandu, aizvedot to līdz Latvijas čempiones titulam. Lai gan tobrīd līgums ar Latvijas komandu tika noslēgts uz diviem gadiem, Blūms ar "VEF Rīga" bija vienojušies, ka laba piedāvājuma gadījumā viņš varēs karjeru turpināt citur.

Pirms pievienošanās "VEF Rīga" komandai Blūms pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Avelīno "Sidigas", bet traumas dēļ vietējā čempionātā aizvadīja tikai deviņas spēles. Vēl pirms tam viņš spēlēja spēcīgajā Grieķijas vienībā Atēnu "Panathinaikos".

Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos "Brocēni", "Skonto" un "Ventspils", divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas "Anwil" komandā no Polijas, Lietuvas vienībā Viļņas "Lietuvos rytas", Itālijas klubā Neapoles "Eldo", Spānijas vienībā Bilbao "Basket", kā arī Kazahstānas čempionē "Astana"

Savukārt "Parma" pagājušajā sezonā ierindojās 11.vietā pēc regulārā čempionāta VTB Vienotajā līgā 13 komandu konkurencē, kas neļāva aizsniegties līdz izslēgšanas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!