Foto: F64
Pirmdien, 1. maijā, sākies biļešu tirdzniecība uz Latvijas izlases spēlēm Pasaules kausā basketbolā, liecina spēļu oficiālajā tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Sākotnēji biļetes tiks tirgotas uz piecām spēlēm vienlaikus - Latvija pret Libānu, Latvija pret Franciju, Latvija pret Kanādu un divām otrās kārtas spēlēm. Vēlāk biļetes varēs nopirkt arī uz atsevišķām dienām un uz atsevišķām spēlēm.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss skaidroja, ka visas tiesības uz biļetēm un to tirdzniecību pieder organizatorvalstīm sadarbībā ar FIBA, tādējādi biļešu cenas un to tirdzniecības politiku nosaka šīs valstis.

Viņš atzīmēja, ka sākotnēji biļetes uz Latvijas izlases spēlēm tiks tirgotas kā piecu spēļu apmeklējuma pakas, taču tuvākajā laikā tās FIBA mājaslapā varēs iegādāties arī uz atsevišķām spēlēm.

Taujāts par LBS plāniem attiecībā uz sadarbības partneriem, kas piedāvās ceļojumu paketes līdzjutēju nokļūšanai Indonēzijā, kur notiks Latvijas izlases spēles, Cipruss sacīja, ka pārrunas notiek ar ceļojumu aģentūru SIA "Vanilla Travel", taču plašāka informācija sekos tuvākajā laikā.

Tāpat Cipruss sacīja, lai labāk sagatavoties Āzijas klimatam, virtuvei un kultūrai, jau LBS savlaicīgi ieplānoja čempionāta sagatavošanās posma daļu aizvadīt Taivānā, kur Latvijas izlase spēlēs pret Lietuvas valstsvienību. Tāpat viņš pieļāva, ka Taivānā Latvijas sportisti aizvadīs spēli pret Puertoriko.

LBS ģenerālsekretārs arī atzina, ka Latvijas izlase ir izlozēta ar ļoti stipriem pretiniekiem. "Jau izlozes sākumā bija skaidrs, ka redzēt mūs vienā grupā negribēja neviena no TOP4 grozu komandām," sacīja Cipruss.

Vienlaikus viņš pauda, ka patlaban vēl ir pāragri likt mērķus, bet ir arī skaidrs, ka uz Pasaules kausu neviens nav noskaņots "braukt kā tūrists". "Būsim gatavi iet laukumā un cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Pasaules kausā vāju pretinieku nav," uzsvēra Cipruss.

Pēc tīmekļvietnē pieejamās informācijas, pirmdien, 1.maijā, sākies arī biļešu tirdzniecība uz virkni citām Pasaules kausa spēlēm, kas līdz šim vēl nav izpārdotas vai pircējiem pieejamas.

Patlaban biļetes iespējams iegādāties uz Kanādas un ASV izlašu spēlēm. Biļetes uz ASV spēlēm Filipīnās maksā robežās no aptuveni 17 eiro līdz 2057 eiro, kamēr Kanādas izlases spēles Indonēzijā - no aptuveni 97 eiro līdz 606 eiro. Biļetes uz Japānas izlases spēlēm Japānā jau ir izpārdotas.

Jau ziņots, ka Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Latvijas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa finālturnīra apakšgrupā Indonēzijā tiksies ar Kanādas, Francijas un Libānas basketbolistiem.

Pasaules kausam kvalificējušās valstsvienības pirms izlozes, ņemot vērā vietu FIBA rangā un ģeogrāfisko principu, tika sadalītas astoņos grozos. Jau pirms izlozes bija skaidrs, ka ASV spēlēs Filipīnās, Slovēnija aizvadīs mačus Japānā, bet Kanāda spēlēs Indonēzijā.

Pirms izlozes Latvija tika iekļauta sestajā grozā kopā ar Ķīnas, Meksikas un Gruzijas valstsvienībām.

Sestā groza komandām pretiniekos varēja tikt ielozētas izlases no otrā (Francija, Serbija, Slovēnija, Lietuva), ceturtā (Kanāda, Venecuēla, Melnkalne un Puertoriko) un astotā (Libāna, Ēģipte, Dienvidsudāna un Kaboverde) groza, taču ņemot vērā noteikumu, ka vienā apakšgrupā nevar būt vairāk par divām komandām no Eiropas.

Pirmajā grozā bija iekļautas Filipīnas, Spānija, ASV un Austrālija, trešajā grozā - Grieķija, Itālija, Vācija un Brazīlija, piektajā grozā - Irāna, Dominikāna, Somija un Jaunzēlande, bet septītajā grozā - Jordānija, Japāna, Angola un Kotdivuāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!