Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībai gatavojoties 2011. gada Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīram, komandai ieplānots aizvadīt deviņas līdz 11 pārbaudes spēles, sola Latvijas Basketbola savienības (LBS) vadība.

Konkrēts spēļu skaits būs atkarīgs no uzaicināto partneru atsaucības, kā arī Latvijas izlases gatavības, saka LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Nākamgad no 8. līdz 10. jūnijam plānots vienu pārbaudes turnīru sarīkot Rīgā, uz kuru pēc apspriešanās ar Latvijas izlases galveno treneri Georgu Dikeulakosu ir uzaicināta Krievija. Atbildi par iespēju spēlēt Rīgā Krievijas puse sola sniegt līdz gada beigām, kad būs zināms, vai pagarinās līgumu pašreizējam valstsvienības galvenajam trenerim.

Uzaicināta arī Lielbritānija kā komanda ar augstiem mērķiem, kas gatavojas Londonas Olimpiskajām spēlēm. Vēl vienas iespējamās pretinieces varētu būt Melnkalnes basketbolistes, kas spēlē Balkānu komandu stilā un līdzinās Horvātijas izlasei. Ja Melnkalnes izlasei nebūs līdzekļu atbraukt uz Latviju, varētu tikt meklēta cita komanda.
Turnīrā Rīgā Latvijai būs pēdējās pārbaudes spēles pirms došanās uz EČ finālturnīru. Savukārt citu pārbaudes spēļu sarīkošana būs atkarīga no piedāvājuma un citiem apstākļiem.

Pirmā pārbaudes spēle Latvijai varētu būt maija beigās, ja izdosies realizēt Čehijas piedāvājumu piedalīties Karlovivaru turnīrā. Ņemot vērā pretinieču līmeni, šo piedāvājumu varētu pieņemt, teica Šneps.
Uz pārbaudes spēlēm Latvijai iepriekš bija aizrunāta Francija un Grieķija, taču ar šīm komandām spēlēt nevarēs, jo sestdien Lodzā EČ izlozē tās nonāca vienā grupā ar Latviju. Lai pretiniecēm priekšlaicīgi neatklātu savas iespējas, komandas izvairās pārbaudes spēlēs tikties ar sāncensēm, kuras vēlāk stāsies pretim oficiālajā turnīrā.

Latvijas ielozēšanu EČ grupā, kas spēlēs Katovicē, Šneps vērtē atzinīgi, jo sagaida, ka pilsētā, kur spēlēs arī mājinieces polietes, būs gan lielāka interese par turnīru, gan arī mazākas iespējas saskarties ar kādām organizatoriskām problēmām.

Par tuvāko uzdevumu izlases gatavošanā Šneps nosauca valstsvienības budžeta apzināšanu LBS budžeta kontekstā. Turklāt vēl sekošot izmaiņas izlases personāla sastāvā.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu basketbola izlasei 2011. gada EČ finālturnīrā Polijā pirmajā kārtā D grupā Katovicē būs jāspēlē ar Franciju, Grieķiju un Horvātiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!