Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā valstsvienību treneri bija nostādīti ļoti sarežģītā situācijā, jo Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) un Eirolīgas organizatoru konflikta dēļ nebija iespējams prognozēt, ar kādu sastāvu vajadzēs spēlēt, televīzijas kanāla "360 TV" raidījumā "Hattrick" stāstīja pieredzējušais žurnālists Guntis Keisels.

Keisels pastāstīja arī par to, ka Latvijas Basketbola savienības Treneru komisijā tika izanalizēti Latvijas izlases galvenā trenera Arņa Vecvagara pieņemtie lēmumi izšķirošajā kvalifikācijas turnīra spēlē pret Melnkalni. "Treneru komisijas dalībnieki ļoti labi saprot, ka, atrodoties izlases galvenā trenera vietā, viņi, iespējams, nepieņemtu veiksmīgākus lēmumus," teica Keisels.

Pieredzējušais žurnālists arī piebilda, ka Pasaules kausa atlase bija tāda, ka tā ielika trenerus gan elektriskajā krēslā, gan karātavās vienlaicīgi.

Latvijas izlase pirmdien Pasaules kausa atlases izšķirošajā spēlē viesos Podgoricā ar 80:74 uzvarēja Melnkalni, tomēr tas valstsvienībai neļāva kvalificēties līdz pasaules līmeņa forumam, jo nepieciešama bija uzvara ar vismaz deviņu punktu pārsvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!