Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Latvijas Sporta muzejā pagaidām nav atrodama skaisto zaudējumu Slavas zāle, taču, tādu ierīkojot, ekspozīcija būtu plaša un krāšņa – nonākot uz naža asmens, kad izšķiras "būt vai nebūt", vēsturiskā statistika nav pozitīva. Tas ir kas ģenētiski iekodēts, vai tomēr racionāli izskaidrojams un maināms?

Pasaules hokeja čempionātā sākusies izšķirošā nedēļa, un arī šogad Latvijas izlase ir balansējusi uz ceturtdaļfināla plānā ledus. Lai arī kā mums beigtos šis turnīrs, vēsturiski – bijis daudz spēļu, kad izšķiras – paceltas rokas vai salauztas sirdis –, un biežāk šīs rokas paliek saķertas galvas līmenī. Ne tikai hokejs – basketbols, futbols, teniss, pat skeletons un biatlons – brūces ir senas, un mainām tikai pārsējus...

Vai tajā ir kāds likumsakarības grauds? Esam kam tādam ģenētiski vai sociāli iekodēti, vai tomēr to iespējams analizēt, izprast un varbūt mainīt – šās reizes saruna "Bufetē" ar sertificētu treneri, kouču un konsultantu "FranklinCovey" firmā Mārtiņu Martinsonu, kuru sporta līdzjutēji droši vien atpazīs pēc darba ar Latvijas basketbola izlasi, kur Mārtiņš bija uzticams trenera Ainara Bagatska asistents sešus gadus.

Komandas tapšanas un slavenā 2017. gada Eiropas čempionāta aizkulises, Latvijas spēlētāju stiprās un vājās puses, spējas spriedzes apstākļos un, galu galā – bēdīgi slavenā "latvieša mentalitāte", kas nobālot kaimiņu lietuviešu nekaunības priekšā. Andris Biedriņš, Kristaps Porziņģis un Luka Banki – portreti, kurus Mārtiņa arodā jāspēj nolasīt un izskaidrot...


"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!