Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Sporta sabiedrību sašūpojis stāsts par basketbola trenera attiecībām ar 14 gadus veco audzēkni. Vienaldzība no iesaistīto un atbildīgo puses, kāda caurstrāvo šo gadījumu, un arvien jaunās epizodes un detaļas, kas nu nāk klajā, liek uzdot jautājumu: cik droši par saviem bērniem sportā var justies vecāki?

Trenera un nepilngadīgās spēlētājas stāsts, ko pirmais publiskoja sporta medijs MVP, ir sarežģīts – tas noticis pirms teju desmit gadiem, sekoja arī kāzas un šķiršanās, tomēr svarīgais ir cits. Kāpēc basketbola vide pievēra acis uz nepiedienīgās attiecībās esošu treneri, kāpēc neapturēja viņu, bet virzīja augšup, un cik vēl Latvijas basketbolā un sportā vispār ir šādu gadījumu, kad būtu jārunā par emocionālu, fizisku vai pat seksuālu vardarbību – lūk, jautājumi, kas jāuzdod.

Četru dienu laikā – līdz pat pirmdienas vakaram, kad tika ierakstīta šī "Bufete" epizode – nesekoja nekāda publiska reakcija nedz no Latvijas Basketbola savienības (LBS), nedz citu plašsaziņas līdzekļu puses (izņemot portālu tv3.lv), tāpēc Ingmārs Jurisons un Jānis Janševics, viesu krēslā pie galda aicinot žurnālistu Raimondu Rudzātu, analizēja šā stāsta būtību, aizkulises un vietu plašākā kontekstā.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify" un "Apple Podcasts" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!