Foto: Publicitātes foto

Pēc Latvijas Basketbola savienības (LBS) iesnieguma par iespējamiem pārkāpumiem basketbola trenera Andra Steļmaha rīcībā Valsts policijā (VP) sākts kriminālprocess, noskaidroja aģentūra LETA.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apstiprināja, ka policijā saņemts LBS iesniegums un, ņemot vērā, ka šādu informāciju pilnvērtīgi var pārbaudīt tikai ar kriminālprocesuālām metodēm, sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Kriminālprocess patlaban sākts par iesniegumā minēto informāciju, nevis konkrētu personu.

Medijs MVP vēstīja, ka trenera Steļmaha darbā fiksēti vairāki pārkāpumi - emocionāla vardarbība pret audzēknēm, pavedināšana un alkohola lietošana darba procesa laikā.

Pats Steļmahs atklātībā nākušo informāciju par viņa iespējamajiem pārkāpumiem sauc par apmelojumiem un baumām.

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP), lai lemtu par Steļmaha B kategorijas sertifikātu, lūgs trenera darbavietu - Jūrmalas Sporta skolu, kā arī trenera pārstāvētā sporta veida federāciju - LBS - sniegt informāciju par to rīcībā esošiem faktiem, kas saistīti ar masu medijos izskanējušo informāciju par trenera rīcību.

LBS savukārt atstādinājusi Steļmahu no savām rīkotajām sacensībām un vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu. Uz izmeklēšanas laiku Steļmahs atstādināts arī no darba Jūrmalas sporta skolā.

Kā liecina LSFP mājaslapā publicētā informācija, Steļmaham līdz 2025.gada 23.aprīlim ir derīgs B kategorijas basketbola trenera sertifikāts.

Steļmahs marta beigās atkāpās no Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata pēc tam, kad plašu rezonansi izraisīja viņa negodprātīgās darbības Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par bronzas medaļām, kurā viņa vadītā "Jūrmala" izcīnīja uzvaru. Pēc šī incidenta Steļmahs arī apturēja savu dalību LBS Treneru komisijā.

Steļmahs ir arī trenera palīgs "TTT Rīga" vienībā, taču nevar būt kopā ar komandu Latvijas čempionāta finālsērijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!