Foto: LETA

Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits panācis vienošanos ar Spānijas augstākās līgas (ACB) grandu Barselonas "Lassa", taču tiks izīrēts viņa līdz šim pārstāvētajai komandai šajā pašā čempionātā Fuenlavradas "Montakit", vēsta spāņu portāls "Rac1.cat".

Šmits "Montakit" pārstāv kopš 2012. gada, bet kluba pirmajā komandā viņš spēlēja iepriekšējās divas sezonas. Aizvadītajā sezonā 22 gadus vecais valmierietis tika atzīts par ULEB Eiropas kausa uzlecošo zvaigzni.

Šmits šobrīd atrodas Latvijas izlases treniņnometnē un ir kandidāts dalībai šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Savus rezultatīvākos mačus šovasar viņš aizvadījis pret Polijas izlasi, divās pārbaudes spēlēs gūstot 14 un 18 punktus.

Pirms divām nedēļām Šmits sarunā atklāja, ka ir informēts par Barselonas "Lassa" un Vitorijas "Baskonia" interesi, tomēr ciešas sarunas vēl neesot veiktas.

"Interese, protams, ka ir, bet nekas slēgts un cieši runāts nav. Man pašam šāda ziņa bija pārsteigums, bet tāds ir tas internets," teica Šmits.

Aizvadītajā sezonā ULEB Eiropas kausā Šmits vidēji spēlē guva 9,4 punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un atdeva 0,9 rezultatīvas piespēles ar divpunktu metienu precizitāti 60,4 % un trīspunktu - 48,8%. Savukārt Spānijas ACB līgā latvietis vidēji spēlē guva 7,5 punktus un savāca 3,9 atlēkušās bumbas.

Šmits Latvijas jaunatnes izlases pārstāvēja piecas vasaras pēc kārtas, turklāt četros gados komandas spēja sasniegt Eiropas čempionātu ceturtdaļfinālus. 2013. gadā viņš kopā ar Anžeju Pasečņiku un Kristapu Porziņģi bija U-18 izlasē Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā, kurā tika sasniegts pusfināls.

Latvijas pieaugušo izlasē Šmits debitēja 2014. gadā, kad palīdzēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. 2015. gadā viņš kļuva par vienu no rezultatīvākajiem basketbolistiem Eiropas U-20 čempionātā, tomēr veselības problēmu dēļ atteicās uz kandidēšanu uz vietu pieaugušo izlasē, bet pērn spēlētājs nespēja iekļūt valstsvienības sastāvā pirms Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!