Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play off" pirmās kārtas ceturtajā mačā sakāvi piedzīvoja Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks", kas savā laukumā ar 81:106 (22:31, 23:30, 15:21, 21:24) piekāpās Losandželosas "Clippers".

"Mavericks" uzvarēja sērijas pirmajās divās spēlēs un ieguva labas iespējas uzvarēt sērijā, bet tagad rezultāts kļuvis 2-2, "Clippers" komandai atgūstot sava laukuma priekšrocības. "Mavericks" tādējādi apgrūtinājusi sev iespēju beidzot uzvarēt "play off" sērijā, kas ne reizi nav izdevies pēc 2011. gadā izcīnītā NBA čempionu titula. Sērijas līdz četrām uzvarām nākamā spēle tagad 2. jūnijā notiks Losandželosā.

Porziņģis mačā nospēlēja 27:39 minūtes, kuru laikā guva 18 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Liepājnieks mačā realizēja septiņus no desmit divpunktu un četrus no pieciem soda metieniem, bet kļūdījās abos tālmetienos. Vēl viņa kontā viens bloķēts metiens un divas personiskās piezīmes.

"Mavericks" spēli sāka ar četriem Porziņģa gūtajiem punktiem, bet, kā vēlāk izrādījās, tā bija vienīgā reize, kad Dalasas komanda bija vadībā. Pirmajā ceturtdaļā "Mavericks" spēja vēl pietuvoties līdz 16:17 un 17:21, taču "Clippers" ātri panāca 31:19. Turpinājumā Losandželosas komanda tikai palielināja savu pārsvaru un svinēja uzvaru ar 106:81.

Rezultatīvākais "Mavericks" rindās ar 19 punktiem bija Luka Dončičs, bet vēl 12 punkti serbu milzim Bobanam Marjanovičam. "Clippers" uzvaras galvenais kaldinātājs bija Kavai Leonards, kurš guva 29 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, 20 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Polam Džordžam, bet 15 punktus guva Redžijs Džeksons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!