Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa advokāts Rolands Riopells ziņojis medijam ESPN, ka Ņujorkas apgabaltiesa pārliecināsies par “Kristapa Porziņģa lietas” bezjēdzību pēc attiecīgo dokumentu izskatīšanas.

Jau vēstīts, ka anonīma sieviete, kura Porziņģi apsūdz izvarošanā, par liecību uzskata kādu ar roku rakstītu dokumentu. Tajā sieviete esot vienojusies ar Porziņģi par 68 000 ASV dolāru maksājumu, tomēr tās leģitimitāte uzskatāma par apšaubāmu, jo Porziņģa vārds esot uzrakstīts kļūdaini. Turklāt šobrīd nevar konstatēt, vai latvieša paraksts ir īsts.

Savukārt Porziņģa puse piekritusi sadarboties ar Nujorkas apgabaltiesas izmeklēšanu, daloties ar sev pieejamo dokumentāciju. Basketbolista advokāts Rolands Riopells tiesai iesniedzis tos pašus dokumentus, kurus viņš iepriekš piegādājis federālajām autoritātēm, virzot sūdzību par izspiešanas mēģinājumu pret latvieti.

“Esam pārliecināti, ka apgabaltiesa izvērtēs šos materiālus un atzīs, ka veiktā apsūdzība ir pilnībā nevērtīga,” ESPN žurnālists Adrians Vožnarovskis citējis Riopellu.

Kā iepriekš informējis laikraksts "The New York Post", Porziņģis pēc liktenīgās pagājušā gada 7. februāra Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles pret Milvoki "Bucks", kurā vēl tā brīža Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis.

Šādas liecības Ņujorkas policijai sniegusi pati sieviete, bet varasiestādes ir uzsākušas izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!