Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Ņujorkas "Knicks" šobrīd ir vajadzīga tāda personība kā latvietis Kristaps Porziņģis, uzskata viņa bijušais treneris Spānijas klubā Odijs Noriss.

Kā zināms, 20 gadus vecais Porziņģis šobrīd piedzīvo savu debiju NBA, demonstrējot ļoti atzīstamu sniegumu. Latvietis savā NBA debijas sezonā deviņos mačos vidēji spēlē guvis 11,6 punktus un izcīnījis 9,0 atlēkušās bumbas.

Amerikāņu speciālists Noriss bija Porziņģa treneris Spānijas klubā "Sevilla".

"Reiz Porziņģim teicu, ka uzbrukumā vākt atlēkušās bumbas NBA čempionātā ir viegli, jo pretinieku spēlētāji tevi neatbloķē. Tieši šī iemesla dēļ viņam bieži izdodas pielabot komandas biedru metienus. Neviens neatbloķē, visi tikai lec," sarunā ar laikrakstu "The New York Post" sacīja Noriss. "Porziņģis vienmēr ir aktīvs, viņš nav pasīvs. Turklāt viņš pie groza spēlē vairāk, nekā pats biju pie tā pieradis."

Līgā joprojām viens no apspriestākajiem tematiem ir trešdienas "Knicks" spēle, kurā ar 93:95 tika zaudēts Šarlotes "Hornets". Porziņģis gandrīz pamanījās panākt sava kluba uzvaru, taču viņa precīzais tālmetiens, kas tika izpildīts pašās spēles beigās, netika ieskaitīts, jo bumba atstāja pirkstgalus nedaudz pēc beigu signāla.

"Neatceros, ka viņš būtu bijis līdzīgā situācijā. Porziņģis, spēlējot Spānijā, ir bijis laukumā izšķirošos brīžos, taču nekad netika pie iespējas izpildīt pēdējo metienu," pauda Noriss, kurš arī savulaik spēlējis NBA.

"Pirms Porziņģa nonākšanas NBA bija daudz jautājumu. Viņš bija slimīgs bērns, turklāt viņa statistika nebija iespaidīga. Tiesa, uz viņu tik un tā skatījās puse NBA komandu, taču domāju, ka NBA viņš ir nonācis īstajā brīdī un vietā, kur viņš var augt kā basketbolists. Porziņģim ir Ņujorkai nepieciešamās rakstura īpašības, turklāt šāda viņa personība ir vajadzīga šim klubam," uzskata Noriss. "Šobrīd Porziņģis tiek skaidrībā ar to, kā viņš var izmantot savu augumu un spēku. Viņš ir krietni stiprāks, nekā izskatās."

Tāpat Noriss arī norādīja, ka Porziņģis arī ārpus laukuma ir izveidojis labas attiecības ar "Knicks" zvaigzni Karmelo Entoniju.

Ar četrām uzvarām deviņās spēlēs "Knicks" komanda NBA Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik atrodama desmitajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!