Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" debitantam, latvietim Kristapam Porziņģim pirmajās septiņās spēlēs sakrātā statistika ir tikpat lieliska, kā savulaik līgas lielākajām zvaigznēm, kad tās ienāca "lielajā basketbolā", vēsta "Knicks" mājaslapa internetā.

Porziņģis vidēji spēlē guvis 12,3 punktus (otrs labākais rādītājs komandā, līderis – Karmelo Entonijs ar 21,4 punktiem), izcīnījis 8,6 atlēkušās bumbas (labākais rādītājs komandā), pārtvēris 1,3 piespēles (labākais rādītājs komandā), bloķējis 1,3 metienu (dalīts labākais rādītājs komandā).

Visā līgā vēl tikai Andrē Dramonds no Detroitas "Pistons" var lepoties ar komandas līdera godu trīs statistikas rādītājos – atlēkušajās bumbās, bloķētajos metienos un pārtvertajās piespēlēs.

"Knicks" norāda, ka Porziņģis pirmajās septiņās spēlēs kopā ir guvis 86 punktus un izcīnījis 60 bumbas pie groziem, kā arī trīs reizes sasniedzis "double double". Ar tik iespaidīgu statistiku pirmajās septiņās spēlēs (vismaz 80 punkti un vismaz 60 atlēkušās bumbas) savulaik izcēlušies Šakils O'Nīls, Kriss Vēbers, Tims Dankans, Lamārs Odoms un Bleiks Grifins.

Porziņģis šobrīd ir arī viens no līgas līderiem cīņā par atlēkušajām bumbām pie pretinieku groza. Vidēji spēlē viņš izcīnījis 3,6 bumbas pretinieku laukuma pusē, dalot trešo vietu šajā rādītājā ar Enešu Kanteru. Līderis ir jau pieminētais Dramonds (6,9 bumbas), bet otrais ir francūzis Rudijs Gobērs no Jūtas "Jazz" (3,7 bumbas).

Cīņā par bumbām pie sava groza Porziņģis ieņem 50. vietu visā līgā, bet kopā izcīnītajās atlēkušās bumbās viņš ir 26. vietā. Vēl šobrīd latvietis ir 42. labākais piespēļu pārtvērējs un 26. labākais metienu bloķētājs. Punktu gūšanā Porziņģis pagaidām ieņem 89. vietu visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!