Foto: AP/Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 17 punktus un savāca desmit atlēkušās bumbas, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks", uzsākot piecu spēļu izbraukuma sēriju Rietumu konferencē, viesos ar rezultātu 103:100 (30:32, 24:21, 24:24, 25:23) pārspēja Sakramento "Kings".

Porziņģim šis bija piektais "double-double" šosezon. Iepriekšējo reizi viņš ar divciparu skaitli statistikas rādītājā izcēlās otrdien, kad guva 14 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas mačā ar Maiami "Heat".

Tikmēr "Knicks" piektdien tika pie piektās uzvaras pēdējās sešās spēlēs.

Porziņģis šajā spēlē laukumā bija 35 minūtes un 11 sekundes, turpinot uzbrukt ar zemu precizitāti. Latvietis šajā mačā realizēja piecus no 14 divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat viņa kontā desmit atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas un trīs piezīmes. "Knicks" ar viņu laukumā guva par desmit punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Rezultatīvākais "Knicks" rindās bija Karmelo Entonijs, kurš guva 33 punktus, 17 punkti Porziņģim, bet ar 13 punktiem atzīmējās Brendons Dženingss.

Tikmēr pretiniekiem ar 28 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Demarkuss Kazinss.

Mača sākumā mājinieki bija panākuši vadību ar 8:2, taču "Knicks" ātri atguvās, turklāt Porziņģis ceturtdaļas piektajā minūtē ar precīzu tālmetienu izvirzīja vadībā viesus (13:10). Turpinājumā latvietim neveicās ar metienu realizāciju no spēles, taču četras minūtes pirms ceturkšņa beigām viņam izdevās iemest divus "sodiņus" (19:23). Pusotru minūti vēlāk latvietis tika nomainīts, bet "Knicks" spēles pirmo nogriezni zaudēja ar 30:32.

Laukumā liepājnieks atgriezās otrās ceturtdaļas piektajā minūtē, kad rezultāta tablo vēstīja 43:39 "Kings" labā. Latvietim atkal nesekmējās metieni no spēles, bet pusotru minūti pirms ceturtdaļas beigām viņam izdevās realizēt divus soda metienus (49:51). Pirmo puslaiku Porziņģis noslēdza ar septiņiem punktiem, bet "Knicks" pārtraukumā devās, atrodoties minimālā vadībā (54:53).

Otrā puslaika ceturtajā minūtē latviešu basketbolistam izdevās realizēt savu pirmo divpunktnieku, panākot 61:58 viesu labā. Tāpat minūti vēlāk Porziņģis "iedankoja" bumbu grozā no augšas, atjaunojot trīs punktu vadību. Pēc ceturksnī nospēlētām piecām minūtēm viņš devās atpūsties uz rezervistu soliņa (69:66), bet četras minūtes vēlāk atgriezās laukumā (75:77), īsā laika posmā izprovocējot noteikumu pārkāpumu un apturot Kazinsa uzbrukumu.

Ceturto ceturtdaļu Latvijas zvaigzne iesāka ar pāris neprecīziem metieniem, bet pēc nospēlētas pusotras minūtes ar "slam-dunk" panāca neizšķirtu 80:80. Turpinājumā tieši Porziņģa divi precīzie metieni palīdzēja "Knicks" turēties spēlē un ceturtdaļas piektajā minūtē atrasties vadībā ar 89:84. Minūti pirms ceturkšņa vidus latvietis tika nomainīts (89:86), bet pēc pāris minūtēm viņš devās atpakaļ laukumā (90:88).

Spēles pamatlaika priekšpēdējā minūtē ņujorkieši atradās vadībā ar 99:98, taču Entonijam neizdevās realizēt pāris svarīgus metienus, kas ļautu panākt lielāku vadību. Entonijam roka nenotrīcēja brīdī, kad 15 sekundes pirms finālsvilpes bija jāiemet divi soda metieni, kas viesiem tobrīd ļāva saglabāt vadību (103:100). Tiesa, dažas sekundes pirms pamatlaika beigām viņš aizmeta garām divus "sodiņus". "Kings" pēdējā uzbrukumā Kazinss līdz ar ceturtās ceturtdaļas beigu signālu izpildīja tālmetienu krietni aiz laukuma viduslīnijas, taču viņa mestā bumba atsitās pret stīpu un grozā neielidoja, tādējādi ņujorkiešiem svinot uzvaru ar 103:100.

"Knicks" ar 12 uzvarām 23 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Kings" ar astoņām uzvarām 22 mačos ir desmitā Rietumos, kur otrā ar 18 panākumiem 23 cīņās ir Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs".

Ar maču Sakramento "Knicks" uzsāka piecu izbraukuma spēļu sēriju Rietumos. Svētdien Ņujorkas basketbolisti viesosies pie Losandželosas "Lakers", pēc tam sekos mači ar Fīnksas "Suns", Goldensteitas "Warriors" un Denveras "Nuggets", bet savā laukumā "Knicks" atgriezīsies 21.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!