Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis skaļi pieteicis sevi pasaules spēcīgākajā līgā, neraugoties uz pirms sezonas saņemto kritiku gan no faniem, gan no medijiem, tāpēc kāds līdzjutējs uzrakstījis atklātu vēstuli, kurā izsaka atvainošanos basketbolistam no Latvijas.

Ņujorkas "Knicks" līdzjutējs Rons Hempstons atklātajā vēstulē, kas publicēta portālā "thesportsfanjournal.com", raksta, ka viņš bijis viens no tiem, kurš apšaubīja Porziņģa spējas NBA laukumos. Viņš uzskatīja, ka latvietis būs nākamais Frederiks Veiss, kuru Ņujorkas komanda 1999.gada draftā izvēlējās ar 15.numuru un kurš tā arī neaizvadīja nevienu NBA spēli.

"Daudzi NBA eksperti sacīja, ka tu būsi nākamais Dirks Novickis vai Po Gasols, bet es pie sevis domāju: "pie velna, nē, viņš varbūt būs Nikolozs Tskitišvilli vai Andrea Barnjāni." Es biju redzējis tikai "Youtube" video no tava treniņa pirms NBA drafta. Es tik un tā tev neticēju," rakstīts vēstulē.

"Knicks" līdzjutēju nepārliecināja arī tas, ka Porziņģis, neraugoties uz savu garo augumu, ir atlētisks, ar plūstošām kustībām un spēles izjūtu, jo tik daudzi spēlētāji no Eiropas ir pazuduši NBA laukumos. "Es ļoti kļūdījos," rakstīja Rons Hempstons. Lai arī NBA Vasaras līgā parādītais sniegums nedaudz atvēra acis, šaubas par latvieti līdzjutējam bija joprojām, jo pretinieki šajās spēlēs nebija paši spēcīgākie.

"Tuvojoties sezonas sākumam, es domāju, ka tu būsi lielākā vilšanās šajā NBA debitantu klasē, jo tu spēlēsi Ņujorkā – lielākajā mediju mikroskopā ASV," turpināja fans, kurš uzskatīja, ka Porziņģis neizturēs spiedienu.

"Es zinu, ka aizvadītas tikai 12 spēles, bet tu proti spēlēt basketbolu. Tava statistika (12,8 punkti un 8,6 atlēkušās bumbas vidēji spēlē) varbūt nav NBA gada debitanta balvas vērta, bet tavs pienesums komandai gan. "Knicks" ir sešas uzvaras un seši zaudējumi, kas nav lieliski, bet pagājušajā sezonā līdz sešām uzvarām vajadzēja gaidīt līdz 19.janvārim. Jā, Karmelo Entonijs ir vesels, bet, KP, tu dari ļoti daudz pozitīvas lietas, kas maina "Knicks" komandu," teikts vēstules turpinājumā.

"Šobrīd tu esi priekšā Dirkam Novickim viņa debijas gadā. Es nesaku, ka tu būsi Dirks, bet pirmo reizi es varu teikt, ka ticu tavām spējām. Šo sešu nedēļu laikā tu esi ieguvis daudz fanu no visas pasaules. NBA ir labāka līga, kad "Knicks" komanda uzvar spēles un ap to ir pozitīva gaisotne," rakstīja līdzjutējs.

Vēstules noslēgumā fans izteica atvainošanos par Porziņģa nenovērtēšanu. "Pirms pāris mēnešiem cilvēki vēlējās tevi izsvilpt, bet tagad var redzēt "Knicks" kreklus ar 6. numuru pa visu Ņujorku," teikts vēstules noslēgumā.

Tāpat šobrīd portālā "nydailynews.com" notiek balsošana par Porziņģa jauno iesauku. Tiek piedāvāti šādi varianti: "Air Zingis", "Godzingis", "KP", "K-Zing!", "Leapin' Latvian", "ScoreZingis", "Taps", "Zing man", "Zing Master" un "Zingis Khan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!